Holografik sanal asistan Hikari, sizi Japonca öğrenmeye sevkedebilir

Date:

Yalnızlığa birebir

Amazon Echo ya da Dot’un içindeki ses, Alexa, oldukça yardımcı ve kullanışlı bir araç. Tıpkı Siri, Cortana ya da diğer yapay zeka asistanları gibi. Fakat hiç biri Gatebox’ın içerisinde yaşayan holografik karakter Azuma Hikari’nin sunduğu hizmeti sunabilecek gibi görünmüyor.

Gatebox, basit, silindirik bir hoparlör tasarımı yerine bir ekran ve projektörü olan, ismi ‘ışık’ manasına gelen Hikari’yi hayata getiren bir araç. Dışında mikrofonların, kameraların ve sensörlerin bulunduğu araç, böylece sıcaklık ve hareketi tespit ederek telefonunuzdaki sıradan bir ses olmaktan çok, sizinle daha kişisel etkileşim kurabilen bir karaktere dönüşüyor.

Gatebox Hikari Green

Netice itibairyle akıllı ev ekipmanlarınızı kontrol edebilen, bütünüyle etkileşimde bulunabilen sanal bir kız çıkıyor ortaya. Sensörler üzerinden yüzünüzü ve sesinizi tanıyabilen bu kız, sabahları sizi uyandırabilen, günlük aktivitelerinizde size eşlik eden, ve hatta işten eve döndüğünüzde sizi selamlayarak karşılayan bir hayat arkadaşı gibi tasarlanmış. Gatebox’ta bluetooth ve internet bağlantısı mevcut ve aynı zamanda HDMI bağlantısı kullanılarak TV’ye de bağlanabiliyor.

Gatebox Hikari Dancing

Yalnızca Japonca sohbet edebilen Hikari bir çok şeyi anlıyor olmakla birlikte şimdilik hala öğrenme aşamasında ve konuşma yeteneklerini geliştirmeye çalışıyor. Zamanla sözlü sohbetler yapabilecek olan bu kızla aynı zamanda kontrol uygulaması içerisinde bulunan mesajlar üzerinden de iletişim kurabiliyorsunuz. Bu uygulama hem Android, ve hem de iOS’e uyumlu.

Gatebox Hikari Blue

Daha fazla karakter

Şu andada Konami’nin Love Plus ‘dating sim’ (romantik ilişki simülasyonu) game serisi için çalışan Taro Minoboshi’nin tasarladığı Azuma Hikari karakteri 20 yaşında. Animasyon seyretmeyi ve donut yemeyi seven kız, böceklerden hoşlanmıyor. Gününü çalışmakla geçirenler için bir kadın kahraman olmak en büyük hayali. Hikari’nin yapacağı en iyi iş, her çeşit insanla arkadaşlık etmek. Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Japon’yada tek başına yaşayan insanların oranı %32 ile en büyük payı oluşturuyor. Bu nedenle bu tip yapay zekalı karakterlerin kullanımı anlamlı olabilir.

Gatebox Azuma Hikari

Gatebox Azuma Hikari Hologram

 

 

Gatebox’ta şu an itibariyle sadece bir karakter mevcut. Fakat ileride başka karakterlerin ekleneceği de kesin. Örneğin Gatebox’ın yapımcı firması olan Vinclu son olarak sanal şarkıcı Hatsune Miku’nun ana karakter olduğu bir versiyonun tanıtımını yaptı. Popüler animasyon karakterleri halen sanal asistanlar olarak uygulamaya aktarılmaya devam ediyorlar. Sony Music’in ürettiği Wake Me Up Asuna uygulamasındaki Sword Art Online’ın yaptığı Yuuki Asuna,  bunlardan biri.

Eğer ürün başarı kaydederse, benzeri sanal hayat arkadaşlarını görmemiz kaçınılmaz görünüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...