Huawei, Honor 8 Pro telefon modelinin tanıtımını yaptı

Date:

Ambalaj, Google Cardboard VR gözlüğüne dönüşüyor

Huawei’nin yan kuruluşu olan Honor, Honor 8 modelini geçtiğimiz yıl Amerika’da piyasaya sürmüştü. Şimdi ise halefi olan Honor 8 Pro modelini Avrupa’da satışa sunuyor.

Honor 8 Pro - 1

Çin’de V9 olarak bilinen model, hassasiyet göstereceğiniz tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Model, 5.7-inch Quad HD ekranla birlikte Huawei’nin güncellenmiş Kirin 960 octa-core işlemciye, 6GB RAM’e ve büyük bir 4.000 mAh bataryaya sahip.

Honor 8 Pro 2

Yalnızca kamera yine Honor 8 modelindeki kamera gibi 12-megapixel dual-kamera sistemine sahip. Kameralardan bir tanesi resimleri RGB renginde çekerken, diğeri monochrome çekim yapıyor. Daha sonra Honor’daki yazılım her iki çekimi de işleyerek daha detaylandırılmış tek bir resim ortaya çıkarıyor.

Honor 8 Pro 3

MicrSD girişi, çift SIM kart desteği, arka yüzde bir adet parmak izi sensörü, NFC ve USB-C şarj diğer özellikler arasında yer alıyor. Honor 8 Pro, teknik özellikler bağlamında Huawei P10’a oranla kısmen daha iyi ve fiyat olarak da çok daha düşük (yaklaşık 590$, Avrupa fiyatı).

Honor, 8 Pro modelinde cam arkalık yerine mat alüminyum kullanmış ve köşeler kavislendirilmiş. Bu itibarla iPhone 7 Plus’a oldukça benzer bir görünüm kazanıyor. Köşeden köşeye ölçüm yapacak olursanız cihazın büyüklük olarak dahi iPhone 7 Plus ile benzerlik taşıdığını göreceksiniz. Daha büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen standart Honor 8 modeline oranla taşıması daha rahat.

Honor 8 Pro 6

Honor, 8 Pro modelini Google’ın en son Android Nougat sürümü ile piyasaya sürüyor. Uygulamaların daha hızlı açılmaları için Android çekirdeği, firmanın kendi EMUI 5.1 sistemi ile optimize edilmiş. Yapay zeka algoritması, hangi uygulamaları sürekli olarak kullandığınızı gözlemleyerek hafızayı daha etkin bir şekilde optimize etmek üzere uyarlıyor. Honor bu teknoloji ile ilgili olarak 29 adet patent başvurusunda bulunduklarını söylüyor. Fakat bu özelliğin sürekli ve düzenli olarak çalışıp çalışmadığını zamanla görerek karar verebileceğiz.

Honor 8 Pro 7

Honor 8 Pro’nun en ilginç yanlarından biri ambalajı. Honor, 8 Pro modeli için Google Cardboard VR görüntüleyicisine dönüşen bir kutu kullanmış. Normalde rafa kaldıracağınız ya da çöpe atacağınız bir kutunun yeniden kullanılmasını sağlayacak hoş bir yöntem. Aynı zamanda 8 Pro alıcılarına VR’ın temellerini tanıtma babında öğretici bir yaklaşım.

Honor 8 Pro 8

Honor, 8 Pro modelini şu an itibariyle sadece Avrupa genelinde satışa sunacak. Ön siparişler bugünden itibaren 549€ (Avrupa fiyatı). Amazon’un 20 Nisan’dan itibaren satışa sunacağı model, altın sarısı, geceyarısı siyahı ve deniz mavisi renklerinde olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...