IKEA düşük maliyetli akıllı ışıklandırma serisini tanıttı

Date:

IKEA fiyatlarıyla soft ışıklandırma

Bir çok insan için ev otomasyonu dünyasına ilk giriş, ışıklandırma ile başlar. Bunun makul bir sebebi vardır zira akıllı lambalar mevcut mobilyalara kolaylıkla uyarlar ve sadece bir telefon kullanarak yönlendirilebilirler. Philips, sunmuş olduğu renk seçenekleriyle en çok bilinen akıllı lamba üreticisi olabilir. Fakat yakında bu durum yeni gelen birinin vesilesiyle değişebilir : IKEA. Evet doğru, dünyanın en büyük mobilya mağazaları zinciri kendi akıllı ışıklandırma sergisini İngiltere’de tanıtıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi fiyatlar oldukça uygun.

‘Akıllı Işıklandırma’ koleksiyonu TRADFRI LED lambaları ve uzaktan kumanda, kapı kiti, hareket sensörü kiti, ışık kısma ve mutfağa ya da yatak odası kabinlerine takılabilecek olan ‘LED ışık paneli ve kapısı’ seçmelerinden oluşuyor. IKEA’nın tüm yeni lambaları başlangıç olarak sadece beyazın tonlarını sunuyor. Dolayısı ile şimdilik çok renkli düzeneklerin hayalini kurmayın.

69€ olan kapı kiti iki adet LED lamba, bir adet uzaktan kumanda ve modeminize Ethernet üzerinden bağlanan bir adet kapıdan oluşuyor. Işıklar TRADFRI uygulaması tarafından kontrol ediliyorlar. Uygulama, sıcak ya da soğuk renkleri içeren kullanıcı tanımlı bir dizi seçenekleri bünyesinde barındırıyor. Fiyatı 29 sterlin olan beyaz spektrum karartma kiti ise çok daha analog ve beyaz rengi üç seçenekten birine çevirmek için elle kontrol edilmesi gerekiyor. IKEA lambanın oturma odanızı geçici ofis görünümünden düşük ışıklı akşam yemeği ortamına çevirmek için ideal olduğunu, fakat aynı zamanda çocuklar için gece ışığı olarak da kullanılabileceğini söylüyor.

Aynı zamanda 15 sterline fiyatlandırılan beyaz renk karartma kiti de mevcut. Tak ve çalıştır özelliğe sahip bu ucuz kit, bir lamba ve mıknatıslı uzaktan kumandadan oluşuyor. Kumanda, ışığı ‘yumuşak ve keskin beyaz ışık’ arasında kısıp, açmayı sağlıyor.

TRADFRI kablosuz sensör kiti (25 Sterlin), anlık olarak tepki veren ışıklandırma özelliğiyle ev güvenliğinize katkıda bulunuyor. Odaya girdiğinizde ışık otomatik olarak açılır ve bir, beş ya da on dakika geçene kadar açık kalır. IKEA’nın tüm ‘Akıllı Işıklandırma’ ürünlerinde olduğu gibi bu sensör de montelenmek zorunda değildir. Böylece kendinize uygun bir yere koyabilirsiniz.

Koleksiyonu tamamlayan şey ise SURTE, FLOALT ve JORMLIEN kapı ve ışık panellerinden oluşan parçalar. Bu parçaların fiyatları 55 sterlin ile 100 sterlin arasında değişiyor. Ürünler firmanın BESTA kabinleri ve METOD mutfaklarına uyumlu olarak tasarlanan ürünler, ev içerisindeki en önemli alanların birinde kişiselleştirilmiş ışıklandırma imkanını sunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...