IKEA tasarımcıları ilham almak için Mars simülatöründe yaşayacak

Date:

 

IKEA, Mars’ta yaşama uygun mobilya tasarlayacak

Şaka yapmıyoruz evet, ciddiyiz. İyi hissedip bir gülümsemeye ihtiyacınız varsa size ilginç bir haberimiz var. Sıkı durun. İsveçli mobilya devi IKEA, içinde yaşamak üzere bir grup tasarımcısını Mars simülatörüne gönderdi. IKEA, Mars’ta yaşama uygun mobilya tasarlayacak. Tasarımcılar simülatörün içinde tam olarak yedi gün boyunca yaşayacaklar. Proje, 2019 Uzay Koleksiyonunu hazırlayacak olan grubun gerekli çalışmaları tamamlayarak tasarımlarını hazırlıklarında kullanmalarına yarayacak.

IKEA, Mars'ta yaşama uygun mobilya tasarlayacak
Marcus Engman (IKEA’nın tasarım departmanı müdürü) ve ekibi, dünya nüfusu arttıkça, yerden tasarruf sağlayan, “küçük ayak izli” mobilyalar tasarlıyor. Engman’a göre içinde bulunduğumuz teknoloji çağının anahtar gereksinimi bu tür ev eşyaları olacak. Ek olarak Engman, gösterdikleri bu çabanın ekibine yeni mobilya türleri hakkında ilham vermesini ümit ettiğini ifade ediyor.

Wired’e yaptığı açıklamada Engman: “Bir ev ziyareti gerçekleştirdik, yalnız ev Mars’ta, hepsi bu. Bugünün dünyası için düşünemediğimiz ve keşfedemediğimiz her şey için kendimizi mutsuz hissediyoruz” şeklinde konuştu.
Bu tasarımcıların neden küçük kentsel alanlardaki aynı orandaki küçük apartman dairelerinde bu çalışmayı yapmıyor oldukları merak konusu. Yani ilginç olan günlerce simülatörün içinde yaşayacak olmaları. Fakat heyecan verici ve aynı zamanda olumlu bir itici baskı unsuru oluşturucu olduğu kesin.IKEA, Mars'ta yaşama uygun mobilya tasarlayacak

Elbetteki IKEA’nın hedefleri arasında NASA ile bir anlaşma yapmak var ise işler değişir. Nihai hedefi Mars yaşam alanına en uygun mobilyaları tasarlamak ise tasarımcıların böyle bir ortamda yaşamak zorunda hissetmeleri oldukça mantıklı.
IKEA ayrıca yakın gelecek bir koleksiyon için İsveçli firma Teenage Engineering ile birlikte çalışacak. FREKVENS ile özellikle Y Kuşağı’nı hedefine alacak. Aydınlatma ve ev partileri için gerekli olabileceğini düşündüğü ürünler üzerine odaklanacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...