Donanma Gemilerinden, dikey kalkış ve iniş yapacak milli İHA’lar geliyor.

Date:

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Gemiye Konuşlu Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı Sistemi hakkında araştırma bilgi istek dökümanı duyurusu yaptı.

Araştırma dökümanlarının 07 Temmuz 2017 tarihinde, saat 16:30’a kadar Müsteşarlığa teslim edilmesini istedi.

Deniz kuvvetlerinde kullanılacağı anlaşılan sistemin, harp gemilerine uyumlu olarak çalışması hedeflenecek. Küçük boyutlardaki İHA’lar hali hazırda deniz platformlarından lançer vasıtasıyla fırlatılyor. Deniz platformu İHA ihtiyacının, yerli uçak gemisi ve milli  hayalet savaş uçak projeleri kapsamında geliştileceği düşünülüyor. Türkiye kıtalar arası balistik füze çalışmaları, milli savaş uçağı ve uçak gemisi, kara, deniz ve hava savunma, modernizasyon projeleri ile dünyanın en hızlı, büyüyen ve gelişen, savunma sanayi ve askeri gücü olarak kabul edilmektedir.

Savaş ve barış her türlü harekat kapsamında, düşük maliyetli keşif ve gözetleme görevlerini icra eden İHA’lar dünyadaki tüm orduların sahip olmayı arzuladıklar hava aracıdır.

Türkiye, savunma sanayi şirketleri ve mühendisleri ile insansız hava aracı üretimi yapan dünyada ki nadir ülkelerden biridir. Türk İHA’ları keşif, gözetleme, istihbarat, hedef tespit, elektronik lazer harp sistemleri ve akıllı mühimmat harp başlığı ile düşmana aman vermemektedir. Kara, deniz ve hava kuvvetleri platform ve unsurları ile entegre olabilen komuta kontrol merkezleri ile bilgi alışverişi yapan milli İHA’larımıza, milli savaş uçağımız TF-X ve F-16 uçaklarımız çobanlık edecek. Yani İHA’larımız havada sürü halinde görev icra edebilecekler.

Dikey iniş kalkış İHA

Milli savunma bakanlığı, Savunma sanayi müsteşarlığı, TSKGV ve Genel kurmay başkanlığı’nın;

Yönetim, istek, teşvik ve katkıları ile, Türkiye artık yeni nesil harp ve savunma sanayi teknolojileri Ar-ge, üretim ve ihracat merkezi haline gelmiştir.

Aselsan, Havelsan, TAİ, Bayraktar ve Tübitak’ın uyumlu çalışmaları ile, her geçen gün gelişen milli yazılım, elektronik harp, milli radar, aviyonik sistemler, komponentler, ekipmanlar ve akıllı füzeler, mühimmatlar, insanlı ve insansız hava araçalarımıza entegre edilmeye devam edecektir. Milli muharip savaş uçağı, uçak gemisi ve dikey iniş kalkış yapabilen taktik aracı İHA’lar ile Türkiye dostlarına güven düşmanlarına korku vermeye devam etmeye devam edecek.

Gemiden dikey iniş kalkış İHA

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...