Yapay zeka 2040’ta sokağa inecek

Date:

Moore Yasası

MYOB Kullanıcı Deneyimi ve Ürün Yönetimi lideri Ben Ross donanım ve yazılımda gerçekleşen gelişmeler nedeniyle bunun gerçekleşmesinin kesin, fakat zamana bağlı olduğunu düşünüyor. Ross bir teknoloji hayranı olarak otomasyon ve yapay zeka konularında oldukça hevesli. Bu alanlardaki gelişmeleri örneklendirmek için Moore Kanunu’ndan alıntı yapan Ross, makinelerin işlem güçlerinin her 12 ayda ikiye katlandığını gösteriyor. Bu, son 50 yıl boyunca gerçekliğini koruyan bir durum.

Bu bilgiler ışığında; uzman tahminlerinin ortalamasını alacak olursak insan zekası seviyesinde bir yapay zekanın 2040 yılında mümkün olabileceğini, süper zekayı ise 2060 yılında ortaya koyabileceğimizi tahmin edebiliriz.

Ross yapmış olduğu konuşmada;

“İki katı kadar bir zaman alacak olsa bile bizim yaşam aralığımızda gerçekleşecek olan bir şey. Yani bizim neslimizde gerçekleşecek bir olgu.

Yapay Zeka, baş etmesi oldukça güç bir şey. Peki bu denli güçlü bilgisayarlarla baş etmek zorunda kalacağımız bir gelecekte nelerle karşılaşabiliriz?”  dedi.

Oldukça heyecan verici olabilir, fakat aynı zamanda kıyametimiz de olabilir.

“İnsan zekası seviyesindeki bir yapay zekanın halen 25 yıl kadar uzakta olduğu önemli bir zaman diliminde bulunuyoruz. Dolayısı ile bu olgunun doğru yolda ilerlemesi için yönlendirme yapabilecek zamanımız var. Kötü sonuçlar yerine, oldukça işe yarar neticeler elde etmeyi sağlayabiliriz”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...