Insta360, Nokia Ozo ayarında 8K VR kamerasını çok cazip fiyatla satışa çıkardı

Date:

Büyüklerin canları sıkılacak

Facebook’un F8 konferansında yayınlanan son VR duyuruları ile 360 derece içerik aleminde işler daha da enteresan hale geliyor. Özellikle de eşi görülmemiş bir derinlik kazandıran altı bağımsız derecede çekimler yapabilen yeni donanımdan sonra. Bununla birlikte profesyonel 360 derece kameralardaki mevcut dalga halen bir çok stüdyo için fiyatlarının yanına yanaşılmaz durumda. Örneğin Nokia Ozo 40.000$ ve orijinal Facebook Surround referans tasarımının kurulumu yaklaşık 30.000$ tutuyor. İşte bu noktada Insta360 Pro, 8K VR kamera 3.499$’lık fiyatla geliyor. Kamera, yarın Las Vegas’ta yapılacak NAB Show’u öncesinde ön siparişler için açık.

Shenzhen’de (Çin) bulunan bu girişimci firmaya vakıf olmayanlar Insta360  adını daha çok akıllı telefonlarda kullanılan 360-kamera dongle’ları ile bilinir: iOS cihazlar için ‘Nano’, ve Android cihazlar için ‘Air for Adroid’ (ikincisi aynı zamanda Çin’de Huawei ve Nubia ile ortak olarak markalandırıldı).

Belli ki Insta360 şimdi benzer ama daha agresif bir satış yöntemine başvuruyor. Pro modelinde altı adet 200 dereceli lensler bulunuyor (Ozo’dan iki lens az). Bu lensler gerçek zamanlı 360 derece video birleştirimi yapabiliyorlar (30 fps’de H.265/H.264 ile 4K, ya da 25fps’de H.264 ile 4K 3D). Böylece kullanımı piyasada mevcut diğer cihazlardan çok daha kolay hale geliyor. Ses bağlamında Pro’nun dört mikrofonu mevcut. Fakat aynı zamanda harici bir mikrofona da bağlayabiliyorsunuz.

İleri düzeydeki kullanıcılar Insta360’ın post-işlemci yazılımını ya da üçüncü taraf araçları kullanarak (8K video 30fps’de, 100 fps’de 4K yavaş-çekim, 30fps’de 4K 3D çekim) daha fazla şeyler yapabilirler. Bununla birlikte çekimler 3D olarak opsiyonel hızlandırılmış modda 60 megapixel’le sınırlı (7.680 x 7.680). İçerik, SD kartta depolanabileceği gibi USB 3.0 ile (Type-C port) harici hafızaya aktarılabilir.

2 Comments

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...