Instagram Direct artık kalıcı ve geçici sohbetleri birleştiriyor

Date:

Snapchat meydan muharebesi; bölüm rn

Şimdiye kadar kalıcı ve geçici mesajlar Instagram Direct içerisinde iki ayrı bölümde görünüyorlardı. Geçici mesajlar ekranın üst bölümünde, kalıcı olanlar ise alt bölümde. Fakat bugünden itibaren geçici mesajlar da Instagram Direct’te kalıcı olan mesaj akışının içerisinde doğrudan yer alacaklar. Mesaj içerisindeki resim ya da video görüntülendiğinde görünmez hale gelecek olan bu mesajlar, paylaşım yapıldığına dair kısa bir not şeklinde görünür olarak kalacaklar.

Amaç kullanıcıların devam eden sohbetleri daha kolay şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak. Her ne kadar bu sohbetler içerisindeki mesajların çoğu görünmez hale gelecek olsalar da.

Instagram Direct hızlı büyüme gerçekleştirdi

Instagram geçici mesajları Direct’e Kasım ayında eklemişti. Dolayısı ile bu büyük ve uzun zamandır beklenen bir değişiklik değil. Fakat bu değişiklik, alışıldık mesajlaşma biçiminin daha çok kullanışlı olduğunun bir göstergesi olmuş oluyor. Bir not olarak şunu da belirtelim: Artık Instagram Direct’te ‘Hikayeler’ çubuğu olmayacak. Zira bu bölümde daha önce geçici resimler ve video mesajları görüntüleniyordu.

Instagram Direct Sohbet

Fakat yine de Instagram Stories ve geçici mesajlar insanların uygulamayı daha çok bir mesajlaşma aracı olarak kullandıklarını gösteriyor. Instagram Direct kullanıcılarının aylık 375 milyon civarında olduğunu, Kasım ayında bu sayının 300 milyon civarında olduğunu söylüyor. Hikayeler uygulamasının başladığı Ağustos ayında Direct kullanıcıları aylık 250 milyon civarındaydı. Yani bu yıl içerisinde büyük bir büyüme gerçekleşmiş.

Instagram resim ve videoları, topluluğun lokomotifi olarak görüyor. Bu nedenle de Direct’in arayüzüne küçük bir değişiklik yapıyor : Ekranın altındaki ‘yeni mesaj’ butonu büyük ve mavi renk bir ‘kamera’ butonu ile değiştiriliyor.

Tüm bunlar Facebook için oldukça büyük haberler. Firmanın Snapchat’le savaşı (Snapchat’in en iyi özelliklerini kopyalayarak yapılan savaştan söz ediyoruz) artık işe yarıyor. Bu aynı zamanda daha fazla Facebook içeriğinin geçici hale geleceğini gösteriyor. Tüm bunlar Facebook için kısa vadede büyüme adına iyi haberler olabilir fakat uzun vadede daha boş bir sosyal ağ haline dönüşebilir. Bu da insanların geri dönmeleri için pek sebep kalmayacağı ve dolayısı ile de para kazanmanın oldukça zorlaşacağı ihtimallerini de beraberinde getiriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...