Instagram Hikayelerine geostickers özelliği geldi

Date:

Instagram vs Snapchat! Bu ikili arasındaki çekişme devam ediyor. Bir Snapchat özeliği daha Instagram’ın bünyesine katıldı.

Instagram, Snapchat ile arasındaki farklılıkları birer birer azaltıyor. En son olarak, geçtiğimiz güncelleme ile kullanıcılar artık bulundukları konuma göre Instagram Hikayelerine geostickers ekleyebilecek.

Peki bu geostickers nedir diyebilirsiniz. “Geostickers” için, konumunuza özel paylaşabilmeniz için uygulamanın size sunduğu şaşaalı birer çıkartma diyebiliriz.

Bu uygulamanın uygulanmaya başlandığı özel bölgeler ise New York şehri ile Endonezya’nın Jakarta kenti. Fotoğraflarınıza ekleyebilmeniz için şehir içindeki belirli bölge ve alanların isimleri çıkartma olarak siz kullanıcılara sunulmuş.  Instagram’ın iOS ve Androiddeki 10.11 güncellemesi ile gelen bu çıkartmalar dünyanın her yerinden ulaşılabilir durumda.

Snapchat geostickers özelliğini 2014 yılında faaliyete sokmuştu. O zamanlar hareket edemeyen, büyültülüp küçültemediğimiz bu çıkartmalar, 32016 yılında bu özelliklere de kavuşmuştu. Instagram’ın Snapchat’ten geosticker ve filtre olarak tek farkı ise tek bir tık ile Instagram konum sayfasını görebiliyorsunuz.

Aşağıdaki fotoğrafta Snapchat’in konum odaklı çıkartmalarını görebilirsiniz. Instagram ile olan benzerliklerini yadsınamaz durumda.

Snapchat’te olup da Instagram’a gelmeyen tek özellik arttırılmış gerçeklik selfie Maskeleri (Lensleri). Facebook geçtiğimiz yıl MSQRD’yi satın alarak bu maskeleri Facebook ve Messenger uygulamalarında kullanıma sunmuştu. Ancak henüz Instagram’da bu özelliği görmüş değiliz. Ancak şu da aşikar ki Snapchat’ten daha iyi olma adına, kendine has bir formatla bu özelliği de yakın zamanda Instagram’da göreceğimize şüphe yok.

Instagram’ın şu ana kadar göstermiş olduğu çaba işe yarıyor gözüküyor. Instagram Stories(Hikayeler) günlük 150 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu hizmetin fikir babası Snapchat’ten daha fazla kullanıcı adedi demek oluyor. Snapchat’ten “aşırılan” Hikayeler bölümü o kadar başarılı  ki, geçtiğimiz iki çeyrekte Snapchat kullanıcı büyümesinde %82’lik bir düşüş var. Bu ikili arasındaki mücadele, kullanıcılar açısından nelere sebep olacak, bekleyip göreceğiz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...