CNN, sanal gerçeklik haberciliğine başlıyor

Date:

Teknolojik habercilik de çıtalar birer birer yükseliyor.

CNN, sanal gerçeklik dünyasına CNNVR adını verdikleri uygulama ile büyük bir giriş yapmaya hazırlanıyor. “İzleyicilere küresel olayları ön sıradan takip etme” hissini yaşatmak için Trump’ın favori haber kanalı olan CNN sanal gerçeklik haberciliğine başlıyor.

CNN, İspanyanın Pamplona kentinde gerçekleşen boğa yarışları içeriği ile ön plana çıkardıkları Sanal Gerçeklik(VR) birimini hayata geçiriyor. Şirket olarak şimdiye kadar yaklaşık 50 adet 360-derece video içeriği hazırlamışlardı. Buradaki asıl haber şu, artık içeriği izlemek için daha merkezi bir ev ve içeriği üretmek için de daha resmi bir iç yapı var.

Kullanıcıları ilgilendiren en büyük değişiklik ise, artık Android ve iOS mobil uygulamaları üzerinden 360-derece video içeriklerine ulaşılabilecek. Bu durum CNN’i YouTube ve Facebbok’dan sonra en büyük üçüncü VR uyumlu mobil uygulama yapacak. CNN’in dediğine göre tabi. Akıllı telefonlardan ulaşılabilirliğin yanında, videolar seçilen sanal gerçeklik gözlükleri ile de ulaşılabilir olacak.  Samsung Gear VR, Google Daydream ve Oculus Rift gibi. Masaüstü kullanıcıları da tarayıcıları üzerinden 360 derece video olarak bu içerikleri izleyebilecek.

CNN’nin üretilen VR programlarında olduğu gibi yapılan canlı VR yayınlarını da vurgulamak, duyurmak gibi planları da mevcut. CNNTürk böyle bir uygulamaya yakın zamanda geçer mi bilinmez ama, gelişen teknoloji her mecrada kendisine yer edinmeyi başarıyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...