Instagram’ın CEO’su Snapchat’i taklit ettiğini reddetti

Date:

Snapchat ve instagram benzerliğine Systrom cevap verdi

Yalnızca benzer özellikleri uyguluyor ve geliştiriyoruz. Son zamanlarda Instagram ve Snapchat’i birbiriyle karıştıranlardansanız o zaman haberimize bir göz atın. Snapchat ve Instagram benzerliğine Systrom cevap verdi. Instagram CEO’su Kevin Systrom bile iki hizmet arasında benzerlikler bulunduğunu kabul ediyor. Systrom, Instagram bir yere kadar Snapchat’dan ilham almış olabilir ancak bu kopyası olduğu anlamına gelmiyor, diyor.

instagram ile ilgili görsel sonucu

Instagram ve Snapchat benzer özellikte takipçileri olan uygulamalar. Bu da rekabeti artırırken ister istemez benzer uygulamaların birbiri içinde geliştirilmesine yol açıyor. Bu da birebir kopyalama anlamına gelmiyor. Ancak aynı dönemin getirileri olabilir şeklinde açıklamalar getiriliyor.  Snapchat’in orjinalinde ve ilk ortaya çıkışında filtreleri yoktu, sonradan eklendi.instagram ile ilgili görsel sonucu

Rekabet iki taraflı ilerliyor.
Snapchatten önce Instagram filtre getirmişti. Yer ve lokasyon etiketleme ve devamında yüz filtreleri, diye ifade ediyor Systrom ve ekliyor: Bu söylediklerime göre birbirinizi kopyalıyorsunuz diyebilirdiniz. Ama sanırım Silikon Vadisi’nde işler böyle ilerliyor. Tercih sizin.
Bunun yanında Systrom bir şirketin hiç bir zaman önceliğinin benzemek ya da kopyalamak olmadığını vurguluyor. İşini en iyi şekilde yürüten ve değişen takipçilerle birlikte gelişen şirket kazanır diyor. Systrom, “Facebook dünyadaki tek sosyal medya ağı değil, ama bence sorunda yok”. “Sanırım Silikon Vadisi işe yarıyor, bu rekabet etrafa daha iyi bakmamızı ve hizmetlerimizi daha iyi hale getirmemizi sağlıyor”diyor.

İlgili resim
Instagram güncelleme ve geliştirmeleri kazandırıyor: Öyle ki instagram son dönemde 700 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Yalnızca dört ay içinde 100 milyon kullanıcıyı ağına kattı.Dahası Instagram, kazancının en azından bir kısmını Snapchat benzeri uygulaması olan hikayem kısmına yatırıyor. Şimdilerde sosyal medyada hikayemin en çok kullanıldığı mecra instagram. İnsanlar Snapchat’ten daha fazla instagramı kullanıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...