İnternet yayıncısı ‘Netflix’ tam teşekküllü bir film şirketi olmak istiyor

Date:

Firma Hollywood’da çalışan yapımcıları bünyesine almaya başladı

Netflix internet üzerinden yayıncılığa getirdiği yeni solukla son yıllarda klasik televizyon kanallarına rakip olmaya başladı. Bununla birlikte kendi çektiği dizi ve filmlerle de rekabeti iyice kızıştırıyor.

Netflix düzenli olarak yapımcılığında kendi imzası bulunan yapıtları yayınlamaya devam ediyor. Bunların arısında Will Smith ve yönetmen Martin Scorsese gibi ünlü isimlerinde bulunduğu yapıtlar da var. Netflix bununla da yetinmiyor gibi duruyor. Zira Hollywood’un içerisinden çıkma yapımcıları kendi bünyesine transfer etmeye başladı. Bu isimlerin en yenisi ise Scott Stuber oldu. İsmen tanıdık gelmemiş olsa bile yaptığı filmleri muhtemelen herkesin severek izlediği yapımlar.

Stuber, Jeremy Renner’ın oynadığı Kill the Messenger, Seth McFarlane’in yazdığı Ted ve devam filmi Ted 2 ve Boston Maratonu bombalı saldırısını konu alan Patriot’s Day filminin yapımcılığını üstlenen isim.

Güçlü yetenekleri bünyesine ekleyen Netflix’in hedefinin ne olduğunu görmekte pek zor değil. Netflix tam teşekküllü bir film stüdyosu olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bununla birlikte internet yayıncısının önünde hala birçok engel bulunuyor. Zira Hollywood’lu film stüdyoları yapımlarını sinema ekranlarında yayınlayacak şekilde tasarlarken Netflix direk olarak kendi servisi üzerinde yayınlayacak şekilde üretiyor. Bu sebeple sinema salonlar Netflix’e karşı olumsuz bir tavır içerisinde. Bir problem ise filmlerini sadece kendi servisi üzerinden yayınladığı için genelde yarışmalarda ismi pek de geçmiyor ve sadece bir Oscar’a sahip. Bu da yetenekleri kendi bünyesine çekmek için ciddi bir engel.

Bunun karşısında Netflix’in kendi alanında en büyük rakibi Amazon Prime Video yapımcılığını üstlendiği filmleri önce beyaz perdede yayınlıyor daha sonra kendi servisi üzerinde yayınlamaya başlıyor.

Bunlarla birlikte Netflix’in TV sahnesindeki üstünlüğünü düşünürsek sinema alanında da ciddi rekabetçi olacağını söylemek yanlış olmaz. Zira sonuçlarını görmek için biraz daha film izlememiz gerekecek.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...