Snapchat’ten ‘Bitmoji widget’ güncellemesi geldi

Date:

Instagram ve Facebook Messenger’ın hikaye özelliğini kopyalamasından sonra, Snapchat görüyor ve bir değil iki arttırıyor: ana ekran için Bitmoji widget’ı.

Artık anında arkadaşlarınızla Snapchat’ten konuşmaya başlayabiliyorsunuz. Uygulamanın içine girip bir sohbet şeridini seçmek yerine, ana ekrana koymuş olduğunuz, arkadaşınızın kişiselleştirmiş olduğu bitmojiden oluşan widget’a tıklayarak konuşmanızı direkt olarak başlatabiliyorsunuz. Android cihazlarda ana ekranda, iOS cihazlarında da Bugün ekranından bu widget’a tıklayabiliyorsunuz. Bitmoji widget’ı, Snapchat yakın arkadaşlarınıza anında ulaşmak için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Snapchat bu özeliği geçtiğimiz hafta Android betasında denemeye alıştı. Bugün gelen güncelleme ile de hem Android hem iOS cihazlarına bu özellik sunulmuş durumda. Snap firması geçtiğimiz yılın mart ayında Btimoji’yi $64.2 milyon’a satın almıştı. Hafifçe hatırlatmak gerekirse, Bitmoji tıpkı size benzeyen emojiler yapmanıza ve bu emojileri çıkartma olarak göndermenizi sağlıyordu.

iOS cihazınıza widget’ı eklemek için ana ekranınızı sağa kaydırarak Bugün ekranına gelin. Orada “existing widgets”a tıklayın. Aşağıya doğru inin ve düzenleme butonuna basın. Snapchat’i ekleyi seçin ve akabinde Snapchat’teki yakın arkadaşlarınızın oluşturdukları kişisel bitmojiler ekranınızda kendiliğinden direkt belirecektir. Andorid de ise ana ekranınızda boş olan bir alana basılı tutarak widget ekleyi seçmeniz ve ardından snapchat widget’ını bulup 4 arkadaşa kadar olan sınırlamadan istediğinizi seçmeniz yeterli.

Facebook hikayeler kısmını hiç düşünmeden kopyalamış olsa da, Snapchat’in başlangıçta getirdiği silinen mesaj konseptini henüz kullanmış değil. Gayretini arttırmış olan ve varsayılan olarak silinen mesajlaşma özeliğine bir de kolay ulaşılabilir ‘chat’ imkanı sunmasıyla Snapchat en rahat uygulama olarak yerini sağlama almış gibi gözüküyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...