iOS 10.3 güncellemesinden önce verilerinizi mutlaka yedekleyin

Date:

Dosya sistemi değişecek

Apple’ın yeni iOS 10.3 güncellemesi ay sonundan önce yayınlanacak ve ana güncelleme olmamakla birlikte gelecek bir değişiklik dosya sisteminin çalışma şeklini değiştirecek olması nedeniyle Apple için dahili anlamda bir ana değişiklik olacak. Kullanıcı olarak dikkatli olmalı ve güncelle butonuna tıklamadan önce tam yedek almalısınız.

Hemen hemen her güncelleme için veri yedekleme ve güvenliğiyle ilgili konuşmalar yapıyoruz. Fakat dürüst olalım; bir çok kullanıcı yedeklemeyi umursamıyor çünkü güncelleme yükleme işlemi sorunsuz olarak başlayınca, bu şekilde devam edeceğine ve endişelenecek bir şey olmadığına dair bir kanaat var. Fakat, en azından iOS 10.3 güncellemesi için verilerinizin yedeğini alın.

iOS 10.3’te neler değişiyor ?

Sadece iOS cihazlarında değil, fakat aynı zamanda Mac’lerde kullanılan dosya sistemi HFS+ idi. Bu çok eski dosya sistemi kötü değil fakat Apple bunu yeni ‘Apple Dosya Sistemi’ ile değiştirmeye karar verdi. Bu yaklaşım temelde kötü bir yaklaşım değil zira Apple Dosya Sistemi SSD’ler, Güçlü Şifreleme, dosyalar için daha iyi zaman damgası ayarlamaları ve diğer dosya depolama seçenekleri için geliştirmeler içeriyor.

Yalnızca iOS’lerdeki dosya sistem değil, fakat aynı zamanda gelecek bir tarihte MacOS, tvOS ve hatta watchOS’lerdeki dosya sistemi de ‘Apple Dosya Sistemi’ne güncellenecek.

Evet, şimdi neden telefonunuzdaki verilerin yedeğini almanızı tavsiye ettiğimize gelelim : Bunun sebebi, her iki dosya sistemi arasındaki uyumsuzluk. Apple bu konu üzerinde çalışma yapmış ve HFS+ dosya sisteminden ‘Apple Dosya Sistemi’ne yumuşak geçişi sağlamış olmakla birlikte bu işlem, geri döndürülemez özellikte. Ve eğer güncelleme esnasında bir sorun oluşursa, yedek almamışsanız verilerinizi kurtarmanın bir yolunu bulamayacaksınız.

Apple’ın güncelleme işlemini çoğunlukla gayet iyi gerçekleştirdiğini göz önünde bulundurursak endişeleneceğiniz bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Fakat dosya sistemi değişikliği işleri arap saçına dönüştürebilir ve Apple bu iş için iyi bir işlem kurulumu yapmış olsa dahi iPhone verinizin yedeğini almanız şiddetle tavsiye olunur.

iOS cihazının yedeği nasıl alınır

iTunes kullanarak : Bu metodla yedekleme yapmak, verinin daha sonra kolayca kurtarılmasına yardımcı olacağı için en iyi yöntemdir. Cihazınızı bilgisayara bağladığınızda ve Apple iTunes’ü açtığınızda cihazınızla ilgili bölümü göreceksiniz. ‘Şimdi Yedekle’ye tıklayın. Yedeğinizi bir şifre girerek şifreleyin.

iCloud Yedeklemeyi kullanarak : Bu seçenek ücretsiz değil. Üstelik uzun süreli olarak iPhone kullananların alacakları yedek oldukça büyük dosya boyutunda olacaktır. Ki iCloud sadece 5GB’lık ücretsiz yedekleme seçeneği sunuyor. Eğer ödeme yapmaya hazırsanız, 50GB, 200GB, 1TB ya da 2TB için farklı fiyatlarla depolama alanı satın alabilirsiniz. Fakat bu noktadaki sorun şu ki; yedekleme esnasında internete bağlı kalmak zorundasınız ve güncellemeyi tamamlayabilmek için bağlantınız iyi olmalı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...