AirBar, MacBook Air ekranı için ek dokunmatik özellikler getiriyor

Date:

Çoklu dokunma özelliği

CES’te AirBar ’ın bir prototipini görmüştük. Tuhaf fakat kullanışlı olan bu cihaz MacBook Air’inizin ekranının altında duruyor ve ekranı dokunmatik ekrana dönüştürüyor. Fakat SXSW 2017’de firma, hemen hemen üretime hazır yeni bir modelle dönüş yapıyor. CES’te gördüğümüz ürünle bu son ürün arasındaki en büyük fark, dokunmatik ekranın çalışmasını sağlamak için ihtiyaç duyacağınız en önemli şeylerden bazılarını destekliyor olması : çoklu-dokunma.

Artık küçültme ya da büyütme yapmak için MacBook Air ekranında ‘çimdikleme’ yapabileceksiniz (Maps uygulaması bu özellik için oldukça iyi bir gösterim sağlıyor). Aynı zamanda nesneleri döndürmek için iki parmağınızı ekran üzerine yerleştirebiliyorsunuz (yine maps uygulamasında iyi çalışan bir şey). Diğer çok ihtiyaç duyulan eklenti ise websitelerinde ve belgelerde ekranı kaydırmak için parmağınızla yukarı ve aşağı doğru hafifçe vurabiliyorsunuz. Daha önce parmağınızı yukarı ya da aşağı doğru hareket ettirmeniz sadece metnin vurgulanmasına yarıyordu. Tasarımdan kaynaklanan bir şey değildi fakat sorunsuz kaydırma işlemi, dokunmatik ekran deneyimini daha doğal hisseder kılmak için uzun süreç gerektiriyor.

MacOS Launchpad’de simgelere tıklayarak basılı tutarsanız, iPhone’unuzda olduğu gibi düzenleme yapabilir, dosyalara eklemeler yapabilirsiniz. Ürün hala boyama uygulamalarında çizimler yapmanız için parmağınızı kullanmanıza olanak sağlıyor olmakla birlikte yüksek dereceli hassasiyet beklemeyin. Ekran kalemi kullanmak daha iyi bir fikir olabilir fakat bunu test etme imkanı bulamadık.

Bununla birlikte bu cihaz ileri seviyede hassasiyeti gerektirecek işler için kullanılmak üzere satılmıyor, dolayısı ile bu sorun olmasa gerek. Eğer temel anlamda dokunmatik ekran kontrolüne sahip olmak istiyorsanız, ya da Mac cihazınızı farklı bir yolla kullanmanızı sağlayacak ilginç bir donanım parçasını denemeye meraklıysanız, Airbar 99$ civarında olacak olmalı. Emin olmak için ürünün çıkmasını beklemeliyiz. Ürün, Nisan ayı ortalarında Amazon, Best Buy ve Walmart’ta (aynı zamanda diğer birkaç mağazada) satılıyor olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...