Mesajlaşma uygulaması Signal Amerikan Senatosunun onayını aldı

Date:

Kayıt dışı olma riski

Amerikan Senatosu’nun onayını alan Signal ‘le ilgili bu değişiklik, Oregon senatörü Ron Wyden’ın parlamento güvenlik görevlisi Frank Larkin’e göndermiş olduğu mektupta belirtilmiş. Mektubun içeriği büyük oranda senatonun tüm web sitelerini HTTPS şifreleme sistemine geçirmesi ile ilgili. Wyden sıklıkla dijital korsanlık sorunlarını dile getirmiştir.

Open Whisper Systems tarafından yapılan Signal yazılı ve sesli mesajlar ile video aramalarını uçtan uca şifreleme yöntemiyle yürüten bir mesajlaşma aracı. Bu özellik uygulamanın hackerlar, polis ve istihbarat kurumlarınca takip edilmesini büyük oranda imkansız kılıyor. Aslında bu uygulama, Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın 2013 yılındaki büyük çaplı takibat/gözetleme çalışmalarının ve bazı Amerikan teknoloji firmalarının yaptıkları gizli anlaşmaların ortaya çıkarılmasında büyük rolü olan eski NSA çalışanı Edward Snowden tarafından da onaylanmıştı.

Aynı zamanda uygulamanın açık kaynaklı ve ücretsiz olması, uygulama güvenliğini kurum dışı uzmanların da yakından incelemelerini mümkün kılıyor.  Senatonun Signal’i kullanımı kayıt tutma işlemleriyle ilgili olarak yasal sorunların artmasına sebep olabilir. Dahası Trump’ın bazı yardımcılarının Signal kullanıyor olmalarının ‘Başkanlık Kayıtları Kanunu’nu ihlal etme riski doğurduğu söylenebilir.

Her ne kadar bazen bir kanunname ya da ulusal güvenlik mektubu gereğince bilgi sağlasa da Apple, genel itibariyle sıkı bir şifreleme savunucusudur. iMessage ve FaceTime da uçtan uca şifreleme sistemi kullanıyor ve Apple’ da iOS 8’den bu yana iPhone ve iPad’lerde tam disk şifreleme sistemi uygulamaya sokmuş durumda. Bu durum en belirgin olarak San Bernardino saldırganı Syed Rizwan Farook’u kullandığı iPhone nedeniyle Amerikan hükümeti ve siyasilerle Apple’ın anlaşmazlık yaşamasına sebep olmuştu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...