Apple, geliştiriciler için iOS 11 beta 4’ü yayınladı

Date:

iOS 11 beta 4 geliştiriciler için yayınlandı!

Apple, Eylül ayındaki son iOS 11 sürümünden önce, geliştiriciler için yeni bir iOS 11 betası yayınladı. Apple tarafından yayınlanan iOS 11 beta 4’ü şu an için sadece kayıtlı bir geliştici iseniz kullanabilirsiniz. Ancak, şu anda iOS 11’I test ediyorsanız güncellemek için iPhone ya da iPad’inizin Ayarlar uygulamasına gidin ve MacOS High Sierra, watchOS 4 ve TVOS 11 için bugün gelen yeni beta güncellemesini indirin.

iOS 11’deki yenilikler tam olarak nelerdir? Yakında gelecek olan işletim sistemi, iPad için oldukça büyük bir adım. Dosyaları, uygulama simgelerini ve diğer işlemleri sürükle bırak işlevi güncellemenin en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Daha birçok özelliği içerisinde barındıran iOS 11, kontrol merkezinin tek bir sayfada toplanması, hücresel veri kısayolu ya da yeni fotoğraf formatı gibi iyileştirme ve değişimleri ile de göze çarpıyor. Kısa bir süre önce, geliştiriciler için yayınlanan iOS 11 beta 3 ile de pek çok şey değişmişti. Gelin, iOS 11 beta 3’ü yeniden hatırlayalım.

iOS 11 beta 4 geliştiriciler için yayınlandı!

iOS 11 beta 3 ile neler değişmişti? İlk olarak, Apple tarafından yayınlanan beta 3 ile iPad’de uygulama kapatma özelliği gelmişti. iOS 11 yüklü iPad’de uygulamaları kapatmak için, üstüne basılı tutmak ve çarpı işaretine basmak gerekiyordu. Beta 3 ile birlikte, uygulamaları kapatmak için sadece uygulamaları yukarı doğru kaydırmanız yeterli bir hale geldi. Buna ek olarak diğer değişen şey, dosyalar uygulaması. Dosyalar uygulamasına, OS X Server ve Dropbox Dosyalar uygulamasına eklendi. Ve, bir diğer özellik, bildirim merkezi oldu. Bir önceki beta sürümlerinde okunmamış olan bildirimleri görmek için ekranı iki kere aşağıya doğru kaydırmak gerekiyordu. Beta 3 ile, bütün bildirimler tek aşağıya kaydırma hareketi yaptığınız zaman görünür hale geldi.

[irp posts=”21652″ name=”İşte herkes için gerçekten alınabilir fiyatıyla Sion elektrikli araba!”]

Apple tarafından geliştiriciler için yayınlanan beta 3 ile gelen diğer değişiklikler ise, SOS, yayın sağlayıcıları, iCloud mesajları, ekran kaydı ve müzik uygulamasında oldu. Lafı fazla uzatmadan gelelim, yeni olarak yayınlanan iOS 11 beta 4’e. Bir de bu sürüm ile gelen yeniliklere, değişikliklere göz atalım. Beta 4 ile gelen ilk yeniliklerden biri, artık bildirimleri açmak için sağa kaydırma, görüntülemek için ise, sola kaydırma işlevi yer alıyor. Ve, ekran kaydı için yeni bir geri sayım özelliği mevcut. Bunun yanı sıra, Notlar, Hatırlatmalar bölümüne yeni simgeler geldi. Beta 4 ile, Fotoğraflar için yeni hatıralar özelliklerinin ayrıntılarını veren bir bölüm de olacak.

Diğer değişiklikler arasında ise, bildirimlere dokunduğunuz zaman uygulama Touch ID ile açılsın mesajı ile karşınıza gelecek. Ve, Kontrol merkezin’de Düşük Güç Modu’na geçiş sayfası animasyonu bulunacak. Apple tarafından yayınlanan yeni beta 4’ü, eğer bir geliştirici hesabınız var ise, Apple Geliştirici Merkezinden indirebileceksiniz.

1 Comment

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...