Japon teknoloji devi Toshiba zor durumda

Date:

Japon teknoloji devi Toshiba birimlerini satıyor

Japon teknoloji devi Toshiba, uzun zamandır ekonomik sorunlar yaşıyordu. Bir süre, bu sorunlarla baş etmeye çalışan Toshiba, çıkış yolunu birimlerini satmakta buldu. Yaşanan mali sorunları düzeltmek için, kar etmeyen bölümlerini satışa çıkardı.

Japon şirket, ABD’deki nükleer santralını yıllardır kara geçiremeyince büyük bir mali krizin içine girdi. Daha sonrasında ise, şirketin kazançlarının 6 yıl boyunca şişirildiğinin haberi yapılınca, bir buçuk sene kadar Toshiba, 3.4 milyar dolar kadar zarara girdi ve şirketin CEO’su istifa etti. Böylece, ABD’deki Westinghouse nükleer işletmesinden de en az 6.3 milyar dolar zarar beklediğini açıklayan Toshiba, şirketlerini teker teker satmak zorunda kaldı. Toshiba’nın satışa çıkardığı birimlerin ise, alıcı oldukça çok.

Japon teknoloji devi Toshiba birimlerini satıyor

Toshiba’nın işlemci birimini satın almak için, Apple, Foxconn ve Amazon ile işbirliği yaptı. Apple, satın almak için birkaç milyar doları gözden çıkarmış. Öte yandan, Toshiba, Arçelik’in de ilgilendiğini duyurduğu beyaz eşya bölümünü 2016 yılında Çinli Midea’ya sattı. 2005 yılından beri de klima üretiminde ortak olduğu Çinli şirket, Toshiba’nın beyaz eşya birimini 90 milyon dolara satın aldı. Kısacası, Toshiba zor günler içerisinde.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...