Öngörüleriyle meşhur Ray Kurzweil Bitcoin’e mesafeli yaklaşıyor

Date:

Ray Kurzweil kararsızlığa vurgu yapıyor

Ray Kurzweil gelecek hakkında bazı etkileyici, tutarlı tahminlerde bulunmuştu. Bununla birlikte bu haber, filizlenmekte olan kirpto döviz Bitcoin’i pek sevindirmeyecek. Zira Kurzweil, New York City’de geçen hafta düzenlenen ‘Exponential Finance Summit’ toplantısında yaptığı konuşmada kripto para birimini övmeye pek yanaşmadı. Para birimlerinin merkezi yapıdan uzaklaşmasını olumlu bulmakla birlikte, bunun yolunun Bitcoin olmadığını düşünüyor.

Açıklaması şöyle:

“Dolar gibi para birimleri makul kararlılık sergiledi. Ama bitcoin maalesef. Kaldı ki bütün bu kazıcılık paradigmasının bu tip bir kararlılığı sağlayabileceğinden emin değilim… Bitcoin’le birlikte yaşanan çok sayıda kararsızlığa şahit olduk. Dolayısı ile ben olsam paramı yatırmam. Gelecekte ulusal para birimlerine alternatif olarak çıkabilecek kaynaklar olacağını kesinlikle düşünüyorum. Algoritmik olanlar ihtimallerden biri. Fakat henüz doğru algoritmaya ulaşabildiğimizi düşünmüyorum.”

Ray Kurzweil

Bitcoin balon mu?

Daha önceki bir yazımızda Bitcoin’in neden balon olmadığı savını dile getirmiştik. Bununla birlikte Bitcoin’e şüpheci yaklaşan, ya da karşıt olan tek bilindik isim Kurzweil değil. Milyarder yatırımcı Mark Cuban’ da geçtiğimiz hafta Bitcoin’le ilgili bir konuşma yaparak Bitcoin’i para birimi olarak görmediğini, balondan ibaret olduğunu iddia etti. Kurzweil’ın yorumları, özellikle de kripto para biriminin kararsızlığına yönelik bakış açısı, bu duyguları yansıtıyor. Bununla birlikte Yahoo! Finance’tan Daniel Roberts, Kurzweil’ın kararsızlıkla ilgili görüşünü basite indirgemek olarak görüyor. Uzun vadeli olarak bakıldığında Bitcoin’in stabil kazançlar sağladığını görüyoruz.

Bitcoin son haftalarda fiyatlar 3.000$’ı geçtiğinde, meteorik bir yükseliş yaşadı. 2017’nin ilk anlarında Bitcoin 1.000$ çizgisine ancak yaklaşabiliyordu. Bugün itibariyle 2.550$’dan fazla bir değer kazanmış durumda.

Bitcoin blockchain teknoloji ile çalışıyor. Bir blockhain, üzerinde yer alan tüm para akışları için tamamiyle anonim, güvenli ve şeffaflık sağlayan, merkezi olmayan bir muhasebe defteridir. Kurzweil blockchain’den daha ümitvar. “Güven tesis edebilirse, evet, o zaman blockchain dövizi anlam ifade eder. İşlemlerin güvenilir şekilde belgelenmesi olumlu bir şey. Fakat yapılması gereken çok şey var” diyor.

Bu karmaşaları test etmek için bir çok firma, hatta bazı ülkeler blockchain teknolojisini işleme koyuyorlar. Bazı ülkeler ulusal para birimlerini kripto birimlere çevirmenin yollarını arıyorlar. Henüz bu yeniliğin ilk aşamalarındayız fakat Kurzweil’ın öngörüleri genellikle doğru çıkıyor olması nedeniyle, tepetakla gitme ihtimali de yok değil.

2 Comments

  1. Bence google gec kaldi ve kotuluyor, sebebide ilerde biz daha iyi bir algoritma bulduk diyip yeni bir crypto currency ile karsimiza cikmak olabilir.

  2. Bana da öyle geliyor. Netice itibariyle Google’ın yapamayacağı bir şey değil. Kripto para birimine alternatif bir yapı oluşturarak, bu alanda da tekelleşmeyi hedefliyor olması ihtimali var.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...