Kadınlarda kalp krizi testini zorlaştıran meme implantları

Date:

Kardiyologlardan uyarı: Meme implantları, kalp krizi testini zorlaştırıyor

Kardiyolog Dr. Sok-Sithikun, göğüs implantlarının olası bir kalp krizini gösterecek testleri yapmayı zorlaştırdığını söyledi.Kardiyologlardan uyarı: Meme implantları kalp krizi testini zorlaştırıyor. Bu araştırması kardiyovasküler cerrahi alanında yapılmış uzun bir çalışmanın ürünü. Günümüzde 30 yaş ve üzeri kadınların sıkça karşılaştığı bir hastalık olan meme kanseri, tedavi sonucunda genellikle kanserli dokunun alınmasıyla sonuçlanıyor. Gerek dış görünüş ve estetik kaygısı, gerekse de psikolojik anlamda topluma katılımı bir anlamda etkilediğinden bu duruma cerrahi bir takım müdahaleler gerçekleştirilebiliyor. Bunlardan biri en çok tercih edilen meme implantları. Dokunun alındığı bölgeye yeni bir meme yapılmasını sağlayan bu yeni implantlar sayesinde eski sağlıklı görüntüye ulaşılabiliyor.Kardiyologlardan uyarı: Meme implantları, kalp krizi testini zorlaştırıyor

Ancak Monako’lu Dr. Sok-Sithikun Bun, 48 kadınla küçük bir araştırma yaptı ve kalp elektriksel aktivitesini ölçen elektrokardiyogram (EKG) testlerinde meme implantlarını güvensiz buldu. “Meme implantları tehlike arz ediyor”. Dr. Bun, yapmış olduğu araştırmanın bulgularını Avusturya’daki bir konferansta sundu. Doktorların bu yola başvurmaları için implant öncesi EKG çekmeleri oldukça faydalı olacaktır, dedi.
“Hastaları korkutmak istemiyoruz, ancak bir meme protezi ameliyatından önce bir EKG yaptırmak akıllıca olabilir. EKG, hastanın başka bir EKG’ye ihtiyacı varsa, dosyada tutulabilir ve karşılaştırma için sonraki aşamada kullanılabilir.” ifadelerini kullandı.Kardiyologlardan uyarı: Meme implantları, kalp krizi testini zorlaştırıyor

Doktorlar, göğüs ağrısının nedenini teşhis etmelerine yardımcı olmak için EKG kullanmaktadır.
Elektrot olarak adlandırılan küçük yapışkan yamalar, hastanın kollarına, bacaklarına ve göğsüne konur ve elektrik sinyallerini alıp kaydeden EKG makinesine tellerle bağlanır ve bunlar daha sonra kağıda basılır.

Hatalı okumalar

EKG denemesindeki kadınların, 30’lu yaşların başında, 40’ların sonlarına doğru ve kalp rahatsızlığı bulunmayan, sağlıklı, 28’i meme implantlı, 20’si de implantsızdı.
Katılımcıları hiç görmemiş ve meme implantları olup olmadıklarını bilmeyenlerden oluşan iki bağımsız kalp uzmanı, kadınların EKG sonuçlarını yorumladı. Implant grubundaki taramaların üçte birinden fazlası bu uzmanlar tarafından “anormal” olarak yorumlandı. Ancak kadınlara, diğer kalp kontrolleriyle açık bir sağlık karnesi verildi. Dr. Bun, “Anormal EKG kayıtlarının implantlardan dolayı yanlış okumalar olduğunu düşünüyoruz” dedi.Kardiyologlardan uyarı: Meme implantları, kalp krizi testini zorlaştırıyor

“İki hipotezimiz var:

1.Kalpten gelen elektrik sinyalleri için bir bariyer gibi davranan implant bileşimi olabilir.

“Veya

2.Meme implantlarından dolayı EKG göğüs elektrotlarının biraz farklı bir konumu olabilir.”
Doktoralara göre bunlar, EKG okumalarının kendilerine kafa karıştırıcı ve hızlı bir tanıya ulaşma yolunda ilerlemesi tehlikesi oluşturuyordu.

Tehlikesi:

“Doktorların yanlışlıkla göğüs implantları olan bir hastanın sahte EKG bulgularına inanmaları halinde koroner arter hastalığının bir belirtisine sahip olduklarına karar verebilirler” dedi.
İmplantın büyüklüğünün önemli olup olmadığı henüz belli değil. İngiliz Kalp Vakfı’ndan Dr. Mike Knapton, bulguların göğüs kanseri tedavisi sonrasında veya kozmetik bir işlem olarak göğüs implantları yaptırmış kadınların önemli bir kısmına uygulanacağını söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...