Kalp hastalığını önlemeye yardımcı olan kolesterol düşürücü jab

Date:

Jab, kalp hastalıklarında tedavi edici olabilir

Kalp hastalığını önlemeye yardımcı olmak için bir kolesterol düşürücü aşıya ilişkin insan denemeleri farelerde yapılan başarılı çalışmaların ardından devam ediyor. Viyana Tıp Üniversitesi’ndeki araştırmacılar 72 gönüllüde deneysel tedavisinin güvenliğini test ediyorlar.
Jab, yağ birikintilerini arter tıkanmasını önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Hastalara, inme, angina ve kalp krizi riskini azaltmak için günlük hap almaya alternatif bir seçenek sunacak. Jab, kalp hastalıklarında tedavi edici olabilir.kötü kolestrol

Jab nedir?

Dr Guenther Staffler ve Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırmalar Örgütü’nden meslektaşları, Avrupa Kalp Dergisi’nde, tedavinin insan kullanımı için güvenli ve etkili olup olmayacağını araştırıyor. Bunu bilebilmek için yıllarca test yapmaları gerektiğini söylüyorlar.
Jab vücudun bağışıklık sistemine PCSK9 adı verilen, “kötü” düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolün kan dolaşımına katılmasını sağlayan bir proteine ​​saldırmasına yardımcı olur. Araştırmacılar, hastalara bir yıllık bir destekleyici atak özelliği gösterebileceğini düşünüyorlar. Farelerdeki tedavi LDL kolestrolünü 12 ay boyunca% 50’ye kadar düşürmüş ve arterlerde yağ birikimine (ateroskleroz) karşı koruma sağlamıştır.jab

Kolestrol nedir?

Kolesterol kanda bulunan yağlı bir maddedir. Hepimizin ihtiyacı olan ancak fazlası “kötü” LDL kolestrol kardiyovasküler hastalık riskini artırıyor. Öte yandan, “iyi” yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) kolestrol faydalıdır. Çünkü kolestrolün kandaki karaciğere taşınmasına yardımcı olur, böylelikle parçalanabilir. Bazı insanlar ailesel hiperkolesterolemi adı verilen kalıtsal bir durum nedeniyle yüksek kolesterol eğilimi gösterirler. Zayıf beslenme, fazla miktarda alkol tüketimi, sigara içimi ve hareketsizlik durumları da yüksek kolestrol ile bağlantılıdır.

Kötü kolestrolü azaltacak haplar yok mu?

Yüksek kolesterollü kişiler, kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için statinler adı verilen kolesterol düşürücü bir takım ilaçları kullanabilir. Ancak bunlar çok etkili olmalarına rağmen herkeste aynı etkiyi ve performansı göstermeyebilirler. Bazı insanlar günlük ilaç almayı sevmez veya iyi hissettiklerini söyleyerek zaman zaman ilacı almayı unuturlar. Nadiren de olsa bu durum bazı yan etkiler doğurabilir. Araştırmacılar, statin yerine, onun yanında hastalara verebilecekleri alternatif tedavi seçenekleri hakkında geliştirmelerde bulunmaya devam ediyorlar. Yüksek ve kötü kolestrole bağlı kalp hastalığını silmeye kararlı görünüyorlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...