Buzluklarınızı daha sağlıklı kullanmanız için öneriler

0
434

Derin dondurucularınızı nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

Düzenli olarak kullandığınızda buzdolaplarınızın derin dondurucuları oldukça faydalı bir eşya haline dönüşebilir. Hatta bazı zamanlarda hayat kurtarıcı bile olabilir. Yapılan bir araştırmaya göre derin dondurucuların kullanım talimatları pek çok kullanıcı tarafından bilinmiyor. Yanlış kullanımlardan kaynaklanan kaynak israfı hat safhada. Derin dondurucularınızı nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?Derin dondurucularınızı nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

Sıcak yaz günlerinde içeceğinizi yudumlarken isteyeceğiniz bir iki parça buzu bardağınıza atmak. Ve bunu derin dondurucudan alarak yapacaksınız elbette.Ancak yalnızca su değil başka pek çok şeyi dondurabilirsiniz. Hemde bu sayede besin değerini kaybetmemiş gıdalar elde edebilirsiniz. İşte size bir kaç küçük tavsiye:

-Her şeyi dondurmayın. Günlük olarak tüketilmesi gereken ve bozulma ihtimali olan gıdaları dondurmamanız önerilir. Bir kere dolaptan çıkıp oda sıcaklığına ulaşmış dondurma, süt, yoğurt bunlardan bir kısmı.

 

-Soğuk kompres yapılması ve ağrılı bölgelere tutulması için tasarlanan jelleri gıdalar ile temas edecek şekilde dondurmayın. Gıdalara bulaşabilecek mikroorganizmalar sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Derin dondurucularınızı nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

-Meyve ve sebzeleri tanelerinden ayırarak önce bir kağıt üzerinde kurutun. Sonrasında ise donmuş ürünlerinizi alarak hepsini bir poşette muhafaza edebilirsiniz.

-Serinletici buzlarınızı yaparken içine birkaç parça aroma verici bitki atabilir bu sayede sularınızın ve içeceklerinizin içimini kolaylaştırabilirsiniz.

-Et, tavuk, balık gibi bozulabilecek ürünlerinizi dondururken mutlaka küçük parçalara ayırın. Ve üzerlerine bir kağıt iliştirerek derin dondurucuya koyduğunuz tarihi not edin. Bu size son kullanma tarihini aşağı yukarı belirlemenize fayda sağlayacak.

-Son olarak derin dondurucularınızın temizliğine özen gösterin. Çünkü steril olmaz ise içindeki ürünler mikroorganizma değişimine uğrayarak bozulabilirler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz