Kraliçe: Birleşik Krallık uzay sektörüne ağırlık verecek

Date:

Kraliçe yaptığı konuşmada: Plan, uzay sektörünü güvence altına almayı hedefliyor

Kraliçe yaptığı konuşmasında İngiltere’nin £13.7 milyarlık alan endüstrisi büyümesini güvence altına almak için bir hükümet planı gerçekleştirileceğini söyledi. Yeni planın belirtilen amacı, İngiltere’ yi ticari bir alan olarak en cazip yer haline getirmektir. Küresel alan ekonomisinin İngiltere’deki payının bugün %6,5 dolaylarından 2030’a kadar %10 seviyelerine çıkarılmasında yardımcı bir rol üstlenecek. Kraliçe yaptığı konuşmada: Plan, uzay sektörünü güvence altına almayı hedefliyor, ifadelerini kullanarak alandaki baskınlıklarını artıracağının sinyalini verdi.

Yetkililer ve paydaşlar, Birleşik Krallığın AB’yi terk ederken uzay sektörünün kaybolmaması için oldukça istekli olduğunu ifade ediyorlar. Uzay portları önemli bir nokta kabul edilmektedir. Geçmiş bir fizibilite çalışması, Cornwall’dan İskoçya’ya kadar olan bölgelerde bir uzay aracının yapılabilmesi için bir dizi havaalanı noktaları belirledi. Ancak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, dünya genelinde halen gelişmekte olan roket planları ve diğer lansman sistemleri İngiltere dışına çıkamayacak. Hükümet, mevzuatlarının “İngiltere’nin dünyanın önde gelen küçük uydu şirketlerine düşük maliyetli, alana güvenilir erişim için yeni seçenekler sunacağını” söyledi.

Genel olarak mevzuatın amacı “iş alanı yaratarak İngiliz piyasasını, mühendisliği ve bilimini bu teknolojinin ön planına koyarak daha güçlü bir ekonomi sağlamak”. Aynı zamanda, son on yılda yıllık %8 oranında büyüyen uzay endüstrisinin sürekli büyümesini sağlamak amaçlanmıştır. Sektör halihazırda Birleşik Krallık ekonomisi göz önüne alındığında bir bütün olarak geride bırakıyor.Kraliçe yaptığı konuşmada: Plan, uzay sektörünü güvence altına almayı hedefliyor

Brexit İngiltere’nin Avrupa Uzay Ajansı (ESA) üyesi olarak statüsünü etkilemezken, Avrupa sistemi olan Galileo gibi projeler büyük ölçüde AB tarafından finanse edilmektedir. Guildford merkezli uydu üreticisi SSTL, İngiltere-Almanya konsorsiyumunun bir parçası olarak sistem için uydular inşa ediyor. Ancak, “üçüncü ülkeler” in, Galileo için geçerli olan sınıflandırılmış AB bilgi ve teknolojileri üzerinde çalışan kısıtlamaları var. Şimdi, İngiltere ve SSTL’yi programın içinde tutmak için uyumlu bir çaba gösteriliyor.

Endüstri için önemli bir endişe kalifiye elemanlara erişimdir. Şu anda mühendisler AB içinde kısıtlama olmaksızın hareket edebiliyor. İngiltere’de uzay sektörü liderleri hükümete, gelecekteki büyüme için iddialı hedefe ulaşılırsa, yeteneklerin kıtadan alınmasının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...