Kuzey Kore’li hackerlar dünya çapında siber soygunlar gerçekleştiriyorlar

Date:

Paralar kumarhanelerde aklanıyor

2016 yılı Şubat ayında hackerların bilgisayar sistemine girip milyonlarca dolarla sıvıştıkları Bangladeş Merkez Bankası’nda büyük bir telaş olmuştu. Aradan bir yıl geçtikten sonra kanıtlar Bangladeş Merkez Bankası’na yapılan saldırının Kuzey Kore’li hackerlarla bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.

O zamanlar yapılan bu hack olayı, bilinen en büyük finansal siber suç olma özelliği taşıyordu. Saldırganlar 900 milyon dolar üzerinde bir parayı Brüksel’de bulunan küresel bir finansal işlem ve mesajlaşma servisi olan Swift üzerinden yapılan sahte işlemlerle çalma girişiminde bulundular.

[irp posts=”11649″ name=”Hackerlar antivirüs yazılımlarınızı zararlı yazılımlara dönüştürebiliyorlar”]

Hackerların yapmış oldukları işlemlerin büyük bölümü gerçekleşti fakat New York Federal Reserve’ün beş büyük transfer işleminden birinde yazım hatası fark ettikten sonra durduruldu.

Yine de hackerlar 81 milyon doları ele geçirmeyi başardılar. Daha sonra Filipinler’deki casinoları da içeren farklı noktalarda bu parayı akladılar. Şimdiye değin suçluların kimlikleri bir sır olarak kaldı.

Geçen yıldan bu yana bu olayla ilgili olarak Kuzey Kore bağlantılı bir grubun (genellikle ‘Lazarus’ kod adıyla biliniyor) işin içerisinde olduğuna dair iddialar vardı. Bu hafta grubun eylemlerinin tahmin edilenden çok daha yaygın olduğuna dair bir delil açığa çıktı.

Kaspersky Lab’a göre Lazarus’a bağlı bir grup olan Bluenoroff bu finansal siber suçun yegane sorumlusu ve bir çok bankayı, kumarhaneyi ve kripto para kullanan firmaları dünya çapında hedef almış.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...