Apple’dan Samsung’a iPhone 8 için sipariş

Date:

En gelişmiş OLED teknolojisi Samsung’da

Habere göre bu yılın sonlarında çıkması beklenen gelecek iPhone modelinde kullanılmak üzere Apple, Samsung’a 70 milyon bükülebilir OLED panel siparişi verdi.

Nikkei Asian Review’a konuşan IHS Markit isimli araştırma firmasının üst düzey yöneticilerinden David Hsieh “Apple bu yıl Samsung’a 70 milyon adet OLED panel siparişi verdi. Bununla birlikte Samsung beklentilerin aşılması ihtimaline karşı Apple için 2017 yılında 95 milyon adetlik seri üretim yapmaya hazırlanıyor” dedi.

Hsieh Samsung’un OLED ekran panellerinin tek tedarikçisi olabileceğini zira mevcut piyasada en gelişmiş teknolojiye sahip olduğunu söyledi.

Hsieh “Bu 70 milyon adet telefonun bir kısmı bu yıl dağıtılmayarak, teslimatları talep doğrultusunda gelecek yıla sarkabilir” dedi.

Apple’ın, iPhone’un 10. Yıldönümünü simgeleyen iPhone 8 modellerini bu yıl piyasaya sürmesi bekleniyor. Son çıkacak modelin çok az eğimli bir OLED ekranlı, 5.2 inch büyüklüğünde bir panele sahip olması bekleniyor. 4.7 ve 5.5 inch büyüklüklerindeki diğer iki iPhone modelinin eğimli olmayan LCD ekranlara sahip olmaları bekleniyor.

Taipei’de bulunan Yuanta Yatırım Danışmanlık firması’ndan Jeff Pu Nikkei’ye Apple’ın bu yıl 100 milyon kadar iPhone dağıtımı yapabileceğini, bunlardan 55 milyonunun OLED iPhone olabileceğini söyledi.

Kaynak aynı zamanda yeni iPhone modellerinin kablosuz şarj özelliğini destekleyeceklerinin ve suya dayanıklı olacaklarının beklendiğini de sözlerine ekledi. Üç modelden biri yüz tanıma fonksiyonuna imkan veren 3D sensöre sahip olabilir. Premium iPhone varyantında home tuşu olmayabilir. Bununla birlikte diğer iki modelin home tuşu özelliğini koruyacakları belirtiliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...