‘League of Legends’ 10 milyon dolar kazandı

Date:

Adaletin tecelli ettiği yerde hile ile abad olunmaz

Son haftalarda League of Legends oyunlarınızda daha az hilekarın gezindiği dikkatinizi çektiyse, şimdi nedeni hakkında bir fikir sahibi olacaksınız. Riot Games, League oyunlarında kazanmak için otomatik oyun (yani bot) imkanı sunan üyelikli hile servisi LeagueSharp’a karşı tazminat ve tasfiye kararı kazandı. Karara göre LeagueSharp 10 milyon dolar ödeyecek, yazılımı yasaklanacak ve Riot’a kendi websiteleri üzerinde kontrol sağlaması hakkı verilecek. LeagueSharp teknik olarak Ocak ayında kapanmıştı fakat kararla ilgili koşullar bu zamana değin belirginleşmemişti.

Riot’ın iddiaları daha çok LeagueSharp’ın araçlarının, League of Legends’ın hile-karşıtı mekanizlmalarını önleyerek Dijital Milenyum Telif Hakkı Kanununu ihlal ettiği hususu üzerinde yoğunlaşıyordu. Bununla birlikte hile sağlayıcısının yaptığı işten kendi lehine herhangi bir menfaat sağlamadığı görülüyor. İddiaya göre Riot’ın sunucularına saldırmış, ve hatta geliştiricilerden birinin bilgilerini ifşa etmişti. LeagueSharp telif haklarını korumak ve teorik olarak yasal müeyyidelerden korunmak için Peru’da paravan bir firma kurmuştu.

[irp posts=”813″ name=”League of Legends’in yeni şampiyonu Cemile (CAMILLE)”]

Bu karar, League’de bir şekilde yapılacak hileyi engellemeyecek. Fakat yine de, LeagueSharp’ın hile temini yapan büyük çaplı ekiplerden biri olarak bu cezaya çarptırılması haksız oyun sektöründen para kazanmayı düşünenler için göz korkutucu özellik taşıyacaktır. Görünen o ki, LeagueSharp’ın yaptığı kazanımların hepsi (söylenene göre aylık yüzbinlerce dolar kazanıyordu) bir çırpıda uçup gitti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...