Lockheed Martin C-130J modelinin uluslararası varyantını çıkarıyor

Date:

C-130J-SOF özel operasyon nakliye uçağı

Lockheed Martin uluslar arası askeri özel operasyon görevlerinde kullanılacak olan, C-130J Super Hercules uçağının yeni bir varyantı olan C-130J-SOF modelini tanıttı.

Firmanın hava hareketlilik ve deniz misyonları iş geliştirme başkan yardımcısı olan Tony Frese, yeni çok amaçlı uçağın, dünya çapında gerçekleştirilen özel operasyonlarda (SOF/Special Operations Forces) beklenen talepleri karşılamak üzere tasarlandığını belirtiyor.

Amerikan Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutası (AFSOC) halen SOF görevlerinde MC-130j ve AC-130J savaş helikopterlerini kullanıyor. Fakat bu Lockheed’in C-130J’nin ihracata yönelik olarak çıkaracağı ilk SOF varyantı olacak.

C-130J
C-130J

Frese, C-130J-SOF ’in, istihbarat, gözetleme ve tanıma (ISR), havadan yardım bütünleme ikmali, personel kurtarma, insani yardım, sızma, tahliye ve SOF personelinin ikmali gibi kritik SOF görevlerini yerine getirebilecek kapasiteye sahip olacağını söyledi.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Silahlı gözetleme operasyonları

Yeni varyant aynı zamanda 30-mm silah ve Hellfire roketleri, helikopter/avcı uçağı/dikey kalkış hava yakıt ikmali gibi donanım seçeneklerinin eklenmesiyle aynı zamanda silahlı gözetleme operasyonlarında ve ‘Uzak Kapsamlı Nokta İkmali’ gibi operasyonlarda da kullanılabilecek.

Lockheed Martin Aeronautics başkan yardımcısı Orlando Carvalho, Super Hercules’ün gövdesine ait çok yönlülüğün yeni varyantta da olmasının, uluslararası SOF operasyonları da olmak üzere geniş spektrumda askeri operasyonları destekleme kapasitesini beraberinde getireceğini söylüyor.

Carvalho “Global ortaklarımız sınırları aşan, artan biçimde gelişen tehditlerle yüzyüze geldikleri için sağlam bir çözüme ihtiyaç duyuyorlar. İşte tam da bu noktada C-130J-SOF güveliği garantileyen yapısıyla böyle bir hizmeti dünya çapında sunuyor” dedi.

Günümüzde dünya çapında 17 ülke C-130J nakliye uçağını kullanıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...