Dar kot pantolon ve kol çantası sağlıkçıları ikiye böldü

Date:

Dar kot pantolon ve kol çantası gerçekten zararlı mı?

Moda unsurlarının postür sorunlarına, sırt ve boyun ağrısına neden olabileceği konusunda bir uyarı var. British Chiropractic Association (BCA), skinny jean olarak bilinen dar kot pantolonların, bedenlerimizde “tahribata” neden olabileceğini söylüyor. Peki. Dar kot pantolon ve kol çantası gerçekten zararlı mı?Dar kot pantolon ve kol çantası gerçekten zararlı mı?

Dar pantolon ve kol çantalarının omurga sağlığını kötü yönde etkilediğine dair bir takım araştırmalar var. Bununla birlikte, tersi bir araştırma Chartered Society of Physiotherapy ve diğer uzmanlar tarafından reddedildi. Elbiselerimizden korkmamamız gerektiğini söylediler.
İşte BCA’nın bize dar kotun zarar getirebileceğini söylediği durumlar:
BCA, skinny jeanlerin “hareket halindeyken bile” hareket kabiliyetini azalttığını iddia ediyor. “Kısıtlayıcı giysiler, adımınızdaki ‘sıçrama’ kaybını ve yürüyüşünüzdeki doğal şok emici nitelikleri kaybederek eklemlerinizde baskı oluşturabilir.” Yani ne kadar kısıtlanırsanız o kadar zarar görebilme ihtimaliniz artar.

Gerçek nedir?
BCA’nın 1.062 kişiyle yaptığı bir ankette, dar kot pantolon giyenlerin % 73’ünde sırt ağrısı yaşadığını tespit etti. Ayrıca bunların % 33’ü giyim eşyalarının sırtını, boynunu veya duruşunu etkileyebileceğinin farkında bile değildi. Uzmanlar, hareketleri kısıtlayan ya da insanları doğal olmayan bir şekilde ayakta tutmaya ya da yürümeye götüren herhangi bir kıyafetin duruş, sırt ya da boyun üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini söylediler.
“Giysi seçimi yaparken sırt ve boğazın sağlığını göz önüne almanız ve hareketinizi sınırlayan kıyafetleri tercih etmemeniz önerilir. Yaptığınız aktiviteye uyacak giysileri seçmelisiniz ve bir sürü kıyafete ihtiyacınızın olduğu günlerde bir sırt çantası taşımalısınız. Kol çantasında taşıyarak omuzlarınızı ve omurganızı mahvetmeyin”.Dar kot pantolon ve kol çantası gerçekten zararlı mı?

Ancak Limerick Üniversitesi’nde sırt ağrısı uzmanı Mary O’Keeffe, yapılan araştırmanın “tamamen korkutucu olduğunu ve bunlardan herhangi birini destekleyen bilimsel bir kanıt olmadığını” söyledi. “Basitçe söylemek gerekirse, skinny jean, parka ceketler, kolyeler ve diğer giyim eşyaları sırt ağrısına neden olmaz. Sırt ağrısı olan kadınların belirli kıyafetleri giyerken veya taşırken bel ağrısı çekmesi muhtemeldir, bu durum şaşırtıcı görülmemelidir. Yani suçlu ne bir kot pantolon ne de bir kol çantasıdır denemez. Ancak sırt ağrısının bundan kaynaklandığını varsaymak için kesinlikle bu ürünleri kullanmadan önceki ve sonraki dönem araştırılmalıdır.” ifadelerini kullanıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...