Lucid Air, performans testinde 378 km hıza ulaştı

Date:

Lucid Air, performans testinde 378 km hıza ulaşarak herkesi şaşırttı

Yeni Lucid Air, Tesla’ya rakip olmaya geliyor.

Kaliforniya merkezli otomobil firması Lucid Motors tasarladığı elektrikli sedan model Lucid Air’ı yüksek hızlı performans testine soktu. Sonuç ise, herkesi şaşırttı. Yüksek menzilli Lucid Air performans testinde tam 378 km hıza ulaştı. Bildiğiniz üzere, Lucid Motors, yeni elektrikli sedan modelini geçtiğimiz yıl tanıtım kampanyaları düzenleyerek tanıtmıştı. Tesla’ya rakip olacak gözüyle bakılan araç, oldukça iddialı. Ancak, 4 kişilik otomobil batarya yerleşimi sayesinde kullanıcılarına Mercedes S serisi ve BMW 7 serisi boyutlarında bir iç mekan sunuyor.

Lucid Air, elektrikli iki motoru sayesinde yaklaşık 1000 beygir gücünde. Şuan da otomobil, Lucid Motors’un prototipi konumunda. Firma, Lucid Air’in performans testini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl, hız limiti bulanan Lucid Air, saatte 349 km hızını geçmeyecekti. Daha sonrasında Lucid Motors, otomobilini geri götürerek geliştirdi ve hız limitini kaldırdı. Ve, böylelikle Lucid Air, 378 km hıza ulaştı. Tesla Model S P100D’ye rakip olmaya hazırlanan Lucid Air, dünyanın en hızlı elektrikli otomobil ünvanını elinde bulunduruyor.

[irp posts=”20813″ name=”iOS’ta, Waze navigasyon yönlendirmeleri için kendi sesinizi kullanabileceksiniz”]

Teslaya rakip olacak olan Lucid Air, Lucid Motors’un yaptığı açıklamaya göre, araçlar üretilmeye başlandığı zaman en yüksek hızın, testteki hız olmayacağını açıkladı. 1000 beygir gücündeki otomobil, neredeyse 400 beygir gücüne düşecek demek oluyor bu da. Bunun yanı sıra, Lucid Air’in 100 kWh kapasiteli bataryaya sahip en alt versiyonunun 65,000 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacağı söyleniyor. 130 kWh batarya paketine sahip en üst versiyonun da 100.000 dolar ile satışa çıkarılacağı söylendi. Lucid Air, muhtemelen 2018 yılının ilk aylarında piyasaya çıkıp, kullanıcıları ile buluşacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...