Lucid markasının lüks elektrikli otomobili $52.500 olacak

Date:

The Lucid Air Tesla’nın Model S’ine rakip olacak

Lucid Air geçen sene ilk kez duyurulduğu zaman herkesin aklına tek bir soru gelmişti. Acaba Tesla’nın Model S’nin karşısında durabilecek mi? Öyle görünüyor ki cevap “evet”. Lucid yaptığı açıklamada Air modelinin fiyatının $52,000 olacağını duyurdu. Bu da $71,300’dan başlayan fiyatıyla Model S’den çok daha ekonomik bir alternatif.

Lucid markasının en büyük iddiası ‘giriş seviyesi” aracının bir otonom cihazda ihtiyaç duyulan her türlü ekipmana sahip olduğu yönünde. Bu da Tesla’dan avantajlı olduğu bir durum daha sunuyor (Tesla bu özellik için ekstra $10,000 istiyor). Bununla birlikte araba arkadan çekiş modunda kullanıldığında 240 millik menzili bulunuyor ve 400 beygir güç üretebiliyor. Otomobilde bulunan diğer özellikler ise; LED farlar, 10- speaker ses sistemi ve 19-inç tekerlekler. Bununla birlikte multi fonkisyonel koltuk takımları ve konsolu da arabanın bir arıtısı.

Otomobil bunlarla da kalmıyor. Zira 4 çeker ve çift motor modunda kullanıldığı taktirde bataryası 400 mil yol alabiliyor ve 1000 beygire kadar güç üretebiliyor. Ayrıca arabada aktif süspansiyon sistemi de bulunuyor. Tabi bu özellikler otomobilin fiyatına eklenen özellikler. Zira otomobilin full paketini almak isterseniz $100,000 gibi bir bedel ödemeye hazır olmanız gerekiyor.

Eğer arabaya erken sahip olmak isterseniz de cüzdanınızı hazırlamanız gerekecek zira Lucid markasının tüketiciyle buluşacak ilk modeli 255 Launch Edition, birden farklı paket seçeneğiyle çıkacak olsa bile 315 mil menzil, 1000 beygir, 21-inç tekerleklerle ve güçlü bir ses sistemiyle gelecek. Firma otomobilin $100,000’dan daha yüksek bir fiyata çıkacağını ifade etti.

Lucid’in stratejisinin ne olduğunu görmek zor değil. Zira Tesla markası da aynı şekilde önce lüks modellerini piyasa sürmüştü ve kazancını daha kullanıcı dostu ve ekonomik modellerini üretmek için kullanmıştı. Bakalım Lucid, Tesla’ya karşı nasıl bir performans gösterecek.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...