Maldivler’e birde 360 dereceden kuş bakışı bakın

Date:

Maldivler’e gitmek için yeterince sebebiniz var

Son dönemlerde özellikle balayı çiftleri için cazibeli bir tercih olan Maldivler, Hint Okyanusu’nda bulunan ve tam 1.200 adadan oluşan bir denizaşırı devlettir. Resmi adı Maldiv Cumhuriyeti’dir. Ancak kazandığı sempati ve adalardan oluşuyor olması onun Maldivler ismiyle anılıyor olmasının en büyük sebebi.

Aynı zamanda Asya’nın en küçük karasal alanı ve insan nüfusuna sahip adası olma ünvanını elinde bulundurmaktadır. Hindistan’ın güneyinde bulunmaktadır. Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alan Maldivlerde tropikal iklim hakimdir. Ülke halkını yaklaşık %95 lik oran ile müslümanlar oluşturur. Türkiye ile Maldivler arası uçak ile yaklaşık olarak 8 saat sürmektedir. Şimdilerde doğal güzelliği ve inanılmaz manzarasıyla Maldivler’in en büyük gelir kaynağını turizm oluşturmaktadır.  Maldivler’e gitmek için yeterince sebebiniz var.

Maldivler'e gitmek için yeterince sebebiniz var

Mükemmel Mercan Adaları

Şaheser bir adalar topluluğu olan Maldivler, çok sayıda ve çok çeşitli deniz canlılarına, flora ve faunaya sahip binden fazla harika mercan adasını bünyesinde bulundurur. Özellikle huzur ve dinginlik arayan ve kısa süre için kafa dinlemeye gelenler için eşsiz bir cennettir. Türkiye’den Maldivler’e gidebilmek için yapılması gereken ekstra hiç bir şey yoktur. Yalnızca tur şirketlerinin belirlediği ücretlerin ve uçak biletlerinin yanında yazlık kıyafetlerinizi bavulunuza koymanız yeterli.

Maldivler'e gitmek için yeterince sebebiniz var

Maldivler’in para birimi Rufiyaa’dır ve Türk lirası karşılığında kat be kat kıymetsizdir. 1 Rufiya yaklaşık 15 kuruşa denk gelmektedir. Ancak bu oraya gittiğinizde maddi anlamda zorlanmayacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü bölge müslüman olmasına karşın, bölgedeki oteller dolar ile rezervasyon yapmakta ve gecelik ücret hesaplamaktadırlar. Eğer gitmeyi düşünüyorsanız bulunduğunuz dönemin öncelikle turizm açısından çokta canlı olmayan bir dönemini tercih ederseniz biraz tasarruf edebilirsiniz. Nitekim yılın her ayı hemen hemen sıcak ve Türkiye şartlarında bir Mayıs Haziran ayı sıcaklıkları dolaylarındadır. Bu yüzden bir yaz tatili ihtiyacınızı her döneminde karşılayacaktır.

Maldivler'e gitmek için yeterince sebebiniz var

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...