Rockstar sayesinde GTA5 modlama aracı OpenIV geri döndü

Date:

GTA 5 camiasından gelen şiddetli tepkilerden sonra Rockstar, Take-Two’ın modlamaya karşı sert duruşunu yumuşatması için istekte bulundu.

Geçen hafta Grand Theft Auto V oyuncuları için sinir bozucu bir olay gerçekleşti. GTA 5’in yayıncısı olan Take-Two, oyuncuların tekli oyuncu modu için yeni öğeler oluşturmasına olanak tanıyan popüler bir modlama aracı OpenIV geliştiricilerine bir durdurma kararı göndermişti. GTA 5 camiasından gelen şiddetli tepkilerden sonra Rockstar, Take-Two’ın modlamaya karşı sert duruşunu yumuşatması için istekte bulundu.

Take-Two’nun OpenIV ve diğer modlama araçlarına karşı esas meselesi, GTA çevrimiçi moduna karşı oluşturduğu hile açıklarıydı. Modun geliştiricilerine gönderilen durdurma kararında, yasal işlemlerle tehdit edilmişti.

GTA 5 camiasından gelen şiddetli tepkilerden sonra Rockstar, Take-Two’ın modlamaya karşı sert duruşunu yumuşatması için istekte bulundu

Bu olaydan sonra canı sıkılan oyuncular Steam’deki yorumlara ve Cgange.org’da 77.000’den fazla imza toplayarak bu durama başkaldırmaya başladılar. Neyse ki, Rockstar, Take-Two ve oyuncuları arasında bir arabulucu olmayı başardı. Rockstar, yayıncıyı, kurallara uyulduğu sürece, yasal olarak harekete geçirici hamleler atmamaya ikna etti.

“Rockstar makul hayran kitlesine inanıyor ve özellikle geliştiricilerin oyunlarımız için tutkuların artmasına sebep oluyor” diye geliştiricilerden bir açıklama yapıldı. Üçüncü tarafların modlarının kabul edilebilir olması için yerine getirilmesi gereken temel şartları ana hatlarıyla ortaya koymaya devam ediyor.

Açıklamada bunun bir vazgeçiş olmadığı söyleniyor. Başka bir deyişle, GTA 5 mod geliştiricileri çevrimiçi modlara müdahale edemeyecek.

Fakat oyuncular için daha da iyi olan şey, bu haberden sonra OpenIV’ın yeni bir güncelleme ile geri dönmesidir. Modlama aracına ne gibi değişiklikler yapıldığı çok net bilinmiyor. Ancak Rockstar, geliştiricilerle temas halinde olduğunu ve görünüşe göre onlara hak veriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...