McDonald’s mobil sipariş ve ödeme sistemine geçiyor

Date:

Geç kalınmış bir adım

McDonald’s Amerika’nın seçkin yerlerinde mobil sipariş ve ödemeler sistemini test etmeye başladı. Bu test, yıl sonuna kadar Amerika çapında ve diğer uluslar arası pazarlarda tam kapasiteli olarak çalıştırmayı hedeflediği sistemdeki olası aksaklıkları gidermek maksadıyla gerçekleştiriliyor.

İlk aşamada mobil sipariş sistemi monterey ve Salinas’ta bulunan 29 restaurant’da kullanılıyor. Bu test daha sonra 20 Mart tarihinde Washington’ın Spokane bölgesindeki 51 restaurant’a daha yayılacak.

[irp posts=”10866″ name=”DeepMind Yapay Zeka, eski deneyimlerini hatırlamayı öğreniyor”]

McDonald’s yılın dördüncü çeyreği itibariyle mobil sipariş sistemini Amerika’da bulunan 14.000 Amerikan restaurant’ında çalışır hale getirmeyi planlıyor. Ek olarak Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya ve Çin’de bulunan 6.000 diğer restaurant da yıl sonu itibariyle bu teknolojiye kavuşacak.

Mevcut McDonald’s mobil uygulaması ile müşteriler menüye göz atabiliyor, haftalık indirimleri kontrol edebiliyor, en yakın mcdonald’s şubelerini görebiliyorlardı.  Fakat şimdi sipariş verebilecek ve aynı zamanda uygulama içerisinden ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

McDonald’s’ın bu teknolojiyi uyarlama sistemi, rakiplerinin uygulamalarından biraz farklı. Bu sistemde müşteriler uygulama içerisinden siparişlerini verip ödemelerini yaptıktan sonra McDonal’s jeo-parmaklık adı verilen teknolojiyi kullanarak müşterinin konumunu tespit ediyor ve ancak müşteri fiziksel olarak McDonal’s’ın yakınlarında ise sipariş gönderiliyor. Bu yöntem yiyeceğin ısı altında uzun süreli olarak kalmasına engel oluyor.

Mobil sipariş özelliği, büyük miktarlı siparişler için avantaj taşıyor. Mc’Donald’s 2-3 parçalık bir araca sipariş işleminin ortalama işlem süresinin 17 saniye civarında olduğunu, fakat 8-10 parça olanların 50-100 saniye kadar sürebildiğini belirtiyor. Mobil sipariş sistemi ise bu ortalamaları yaklaşık 10-15 saniye civarına çekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobil sipariş müşterileri yiyeceklerini kasaya giderek alabilecekleri gibi, araç-içi sipariş ya da yeni eklenmiş bir uygulama olan kaldırım kenarı sipariş teslimi şeklinde de alabiliyorlar. Araç içi siparişlerde müşteriler çalışanlara kod veriyor ve sipariş alım penceresine doğru hareket ediyorlar.

Gerçekleştirilen pilot testler, ülke çapında uygulanacak olan yeni özelliğin uygulama öncesinde olası sorunların önlenmesi ve aynı zamanda müşteri düşüncelerinin edinilmesi maksadı ile yapılıyor.

McDonald’s restaurantlar zinciri şaşırtıcı biçimde mobil uygulama moduna geçiş yapmamıştı.

Halihazırda Starbucks, Chipotle, Dunkin Donuts, Taco Bell, Chick-fil-A ve diğer küçük zincir restaurantlar ve yerel mağazalar gibi bir dizi rakip hızlı servis restaurantcılık işletmeleri mobil sipariş imkanlarını kendi uygulamalarında başlatmış durumdalar. Ek olarak büyük pizza dağıtım firmaları uzun zamandır müşterilerin mobil uygulama üzerinden sipariş vermelerine imkan tanıyor. Domino’s ve Pizza Hut gibi birkaçı da Amazon Alexa ile birlikte çalışarak yeni platformları test ediyorlar.

Mobil uygulamaların Starbucks, Taco Bell ve Dominos’ da dahil olmak üzere zincir restaurantların satışlarını arttırdıkları yapılan araştırmalarda tespit edildi. Örneğin; Starbucks’ ın yaptığı açıklamaya göre mobil sipariş ve ödeme markanın Amerika’daki ödemelerinin yüzde 7’sini, ve dünya çapındaki toplam işlemlerinin yüzde 27’sini oluşturuyor.

McDonald’s başkan yardımcısı Julia Vander Ploeg “Müşterilerimiz sipariş vermeye devam edip uygulama içerisinden ödeme yaptıkça ve teslimat biçimlerinden dilediklerini seçerek, gözde McDonald’s yiyeceklerinin tadını çıkardıkça biz de edindiğimiz tecrübelerden ders çıkarmaya çalışacağız. Uygulamadan restaurant faaliyetlerimize kadar müşterilerimizin hoşuna gideceğini düşündüğümüz, müşteri memnuniyetini sorunsuz olarak sağlayacak bütünsel anlamda entegre bir yaklaşım uyguluyoruz” dedi.

McDonald’s UberEATS ile  Florida, Orlando ve Tampa Bay’de dağıtım denemelerine başladıklarını söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...