Microsoft oyun içi konuşmaları yazıya çevirecek özelliği getiriyor!

Date:

Microsoft bir yeniliği de daha oyun dünyasına katmaya hazırlanıyor.

Microsoft oyun içerisinde kurulan sesli iletişimi yazıya çevirecek oyun sohbet transkripsiyonu özelliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu yenilik kokan özellik kısa zamanda Xbox One ve Microsoft 10 için çıkacak ve denemesinin yapılacağı ilk oyun da Halo Wars 2 olacak. Bu özellik oyun içi sesli iletişimi yazıya, yazışmaları da sesli hale getirmek için tasarlandı.

Bu yenilik öncelikle bir ulaşılabilirlik özeliği. Ama oyuncuların bakış açısı ile de düşünüldüğünde, oyun esnasında takımınızdaki belirli kişilerin sesini duymak istemediğinizde onları engellemek ya da seslerini kısmak yerine direkt olarak konuşmalarının yazıya dönüşmesi oldukça pratik bir çözüm olacaktır. Ayrıca rahatsızlık duyduğunuz küfürleşmeleri kaydetmek ve hatta duvardan görünmenize/görmenize neden olan “wall hack”leri de yakalamak adına güzel bir yol gibi duruyor. Bu özellik bir konsolunuza veya PC’nize özgü bir özellik olarak gelmiyor. Yani bu da demek oluyor ki bu özelliği PC/konsolunuzun desteklemesinin yanında oyununuzun da desteklemesi gerekecek.

Xbox One’da bu özelliği etkinleştirmek için “Ease of Access” ayarlarına gitmeniz ve oradan da oyun sohbet transkripsiyon sekmesini seçmeniz gerekiyor. Etkinleştirmek için yazıdan sese veya sesten yazıya seçeneklerini seçmeniz gerekiyor. Devamında yazdıklarınızın seslendirilmesinde hangi sesin kullanılmasını istediğinizi bile seçebiliyorsunuz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...