Michael Moore TrumpiLeaks adlı bir websitesi kurdu

Date:

TrumpiLeaks

Son günlerde başkan Donald Trump yönetimi hakkında bir film olan ‘Fahrenheit 11/9’ üzerinde çalışan, Academy ödülü sahibi film yapımcısı Michael Moore, kendisine bilgi göndermek isteyen gammazlar için TrumpiLeaks adlı websitesini kurdu.

Sitenin kurulması, FBI’ın bir hükümet çalışanını tutuklamasının sonrasına denk geldi. İddialara göre bu kişi gizli belgeleri haber merkezi The Intercept ile paylaşmıştı.

The Intercept Pazartesi günü ‘NSA’ dan edindiği belgelerle ilgili bir makale yayınlamıştı. Belgeleri 25 yaşındaki Reality Leigh Winner’ın sızdırdığı iddia edilmişti. Belgeler Rus ordusunun Amerikan seçimleri için yazılım sağlayan bir firmaya siber saldırı düzenlediğini ve geçen yılki başkanlık seçimlerinden sadece birkaç gün önce 100’den fazla yerel seçim görevlisinin bilgilerini ele geçirmek için kimlik-avı e-postaları gönderdiğini söylüyordu.

Winner’ın tutuklandığına dair haberler çıktıktan sonra Moore WhatsApp numarasını da içeren, kendisiyle iletişim kurmak için kullanılabilecek diğer kişiden-kişiye şifreleme uygulamaları olan Signal ve Peerio gibi uygulamalar hakkında bilgiler veren web sitesini uygulamaya koydu.

Moore sitede yayınlanan yazısında “Bugün itibariyle cesur muhbirlerin benimle ve ekibimle özel olarak iletişim kurabilecekleri siteyi ziyarete açıyorum. Hükümetteki vatansever Amerikalılar, güvenlik görevlileri ya da suçlularla ve halkın güvenini istismar edenlerle ilgili bilgi sahibi olan özel sektördekiler, Donald J. Trump ve refakatindekilerle ilgili istismarlarla ilgili bilgi sahibi olanlar, Amerika’nın tiranlıktan korunması adına bildiklerini anlatmaları gerekiyor” diyor.

Trump ile ilgili hislerini paylaşmaktan kaçınmayan film yapımcısı hassas bilgilerin paylaşılmasının tehlikeli olabileceği konusunda bilgilendiriyor.

“Biliyorum, bu riskli. Başımızı derde sokabileceğimizin farkındayım. Fakat büyük oynamak her zaman için risklidir. Kaldı ki ben de Founding Fathers (Amerika’nın İngiltere’den bağımsızlığını ilan eden kurul) ile birlikte arkanızda olacağım.”

Winner gibi diğer muhbirler de belgeleri yayınlamanın bedelini ödediler. Eski NSA çalışanı Edward Snowden, ajansın casusluk faaliyetleriyle ilgili bilgileri sızdırdığı için sürgünde yaşıyor. Amerikan ordusunda görev alan Chelsea Manning, askeri ve diplomatik harekat raporlarını da içeren 750.000’den fazla gizli belgeyi WikiLeaks’e temin etmişti. Manning 35 yıl hapis cezasına çarptırılmış, fakat 7 yıl kaldıktan sonra geçen ay Kansas’taki hapishaneden serbest bırakılmıştı. Başkan Obama görevden ayrılmadan önce kalan cezasını iptal etmişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...