Microsoft HoloLens omurga ameliyatlarında asistanlık yapacak

Date:

Radyasyon miktarı da azalıyor

HoloLens ’in çıkışından buyana Microsoft cihazı hem oyun birimi ve hem de iş yerinde kullanılacak pratik bir asistan olarak işlevlendirdi. Profesyoneller ise halihazırda arttırılmış gerçeklik teknolojisini inşaat planlarının görüntüsel olarak canlandırılmasından tutun da, beyin ameliyatları esnasında cerrahi testlerde uygulamaya kadar bir dizi alanda kullanmaya başladılar. Bu uygulamalar başlangıç uygulamalarıydılar ve şimdi arttırılmış gerçeklik yazılımı firması Scopis, HoloLens’lere özel olarak tasarlanmış yeni bir platformu omurga ameliyatlarında yardımcı olarak kullanılmak üzere yayınladılar.

Scopis’in verdiği adıyla ‘Holographic Navigation Platform’, cerrahi işlem esnasında HoloLens’i kullanarak hasta üzerine bir karma-gerçeklik katmanı yansıtıyor. Cerrahlar bu katmanı, vidaların yerlerine oturtulmasında kullanabiliyor ve önemli rakamları görüş alanlarında tutarak özelleştirilebilir bir HUD (Head-Up Display) gibi sanal ekranları ayarlamak için el işaretlerini kullanabiliyorlar.

Tabii Scopis’in 3 boyutlu konumlandırma teknolojisiyle işlemler esnasındaki hassasiyeti arttırabiliyor olmak, ameliyat sürecini ve invaziv derinliği de azaltacaktır. Görüntüsel katman teknolojisini kullanmak aynı zamanda şu anda kullanılmakta olan fluoroskopi omurga-görüntüleme yöntemiyle beraber gelen radyasyon miktarını da azaltacaktır.

HoloLens gözlüğünü takmak, daha önceki karma gerçeklik donanımlarından çok daha az zahmetli. Bununla birlikte Microsoft AR sistemine eşlik eden özel bir firmanın varlığı, bu teknolojinin profesyonel kullanıma entegre edilmesine doğru atılmış yeni bir adım anlamına da geliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...