Microsoft Birleşmiş Milletler’le işbirliği yapacak

Date:

Büyük veri analizi

Simgesel ortaklık olarak tanımlanan bu girişimle Microsoft ve BM, diğer potansiyel projelerin yanı sıra insan hakları ihlallerinin tespit ve mücadelesine yardımcı olmak için bir araya geliyorlar. Microsoft BM İnsan Hakları Ofisi’ne 5 milyon dolar bağışta bulunarak gayrı resmi kurumun yeni teknolojik araçlar geliştirmesine destekte bulunacak. Bu aynı zamanda BM’nin büyük oranda veri ve bulut işletim sistemleri kullanarak global çapta insan hakları ihlallerini gerçek zamanlı olarak takip etmesini sağlayacak olan ve ‘Hak Görünümü’ adı verilen kontrol panelini de içeriyor.

Microsoft’un başkanı Brad Smith bir beyanatında “Dünyanın sorunlarını gören global bir firma olarak bu sorunların çözümünde yardımcı olma sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz” dedi. “Dünya çapında insan hakları konusunda gelişim sağlaması için BM’yi donatmak, veri toplamak ve toplanan verileri analiz etmek için teknolojinin gücünü kullanma konusunda daha önce hiç kullanılmayan bir fırsata sahibiz” diye ekledi.

Microsoft bu tip bir veri toplama işini halihazırda New York City’de işlenen suçların kaydını tutarken büyük veri analizi işlemini kullandığı için BM’nin bu tip bir iş birliğine atlaması an meselesiydi. Yazılım devi firma aynı zamanda teknolojilerini olumlu yönlerde kullanmasını ve BM’nin “İş ve İnsan Haklarında Rehber Prensipler” uygulamasını desteklemelerini sağlamak üzere diğer firmaları da çekmek için BM’ye yardımcı olacak. Tahmin edebileceğiniz üzere iş ve insan haklarında rehber prensipler uygulaması, dünya çapında iş yaparken doğacak olası sorunlara ışık tutmak üzere düzenlenmiş bir yöntem.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...