PowerPoint gerçek zamanlı lisan tercümesi yapabiliyor

Date:

Konuşmaların anlık çevirisi

Skype’ın gerçek zamanlı çeviri özelliğinden etkilendiyseniz Microsoft’un yeni PowerPoint Sunum Çevirmeni ’ne hayran kalmanız olası. İsmine rağmen eklenti, slaytlarınızı çok dilli yapmak üzerine odaklanmamış. Bunun yerine siz sunumunuz üzerinde çalışma yaparken iOS, Android ya da Windows uygulaması kullanarak sesinizi gerçek zamanlı olarak çevirecek. Eklenti aynı zamanda kullanıcıların çevirileri kendi dillerinde görüntülemeleri için kullanabilecekleri bir bağlantı adresi de oluşturuyor.

Microsoft’un bugün gerçekleştirdiği ‘Build’ konferansında temsilciler, özelliğin İspanyolca ve Çince cümleleri nasıl gerçek zamanlı olarak çevirdiğini gösterdiler. İlk denemede okunaklı çeviri yapan eklenti, İspanyolca cümlelerde çok iyi sonuçlar verdi. Çince ‘Yapay Zeka Fantastik’ ifadesini anlamakta biraz zorlanan eklenti, birkaç denemeden sonra başarı gösterebildi.

Özellik henüz erken safhada olmakla birlikte Microsoft’un ‘Sezgisel Hizmetler Araçları’nın çeviri kapasitesini göstermek için akıllıca bir yöntem. Geliştiriciler bu teknolojiyi videoların daha kolay aranmasında ya da bir dizi resmi hızlıca endekslemede kullanabilecekler. Bu, Microsoft’un Yapay Zeka oyununun büyük bir parçası. Bu nedenle firmanın, özelliğin ortalama kullanıcılara nasıl faydalı olabileceğini göstermesi açısından bir örnek olarak vermesi, oldukça akıllıca.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...