Apple Watch 3’te sağlık hizmetleri de yer alacak

Date:

Beslenme ve uyku takip fonksiyonu

Apple Watch Series 3 ‘ün, firmanın 2017’nin öncü cihazı olacak olan iPhone 8’le birlikte tanıtılması bekleniyor. Gelecek modelin sadece Samsung ve LG’nin akıllı saatleriyle değil, fakat aynı zamanda fitness trackerlara da meydan okuması olası.

Akıllı saatin beklenen özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Beslenme kontrol sistemi

Bu özellik, Apple Watch Series 3’ü öncekilerden farklı kılacak. Apple Şubat ayında yiyecek maddeleriyle ilgili beslenme bilgisi toplayacak elektronik etiketlerin izlenmesini gerçekleştirme konusunda bir patent almıştı. Bu patente göre yiyecek maddelerindeki besin değişkenleri eklenecek ya da çıkartılacak. Daha sonra bu bilgi Apple Watch 3’e ya da iPhone’a NFC (Kablosuz, kişisel iletişim alanı) kullanılarak aktarılacak. Fakat bu sadece RFID (barkod sistemi) etiketleri için geçerli olacak. Peki ya tabaklarda yer alan yemekler, ya da daha basitinden hamburgerler?

Apple restaurantlarla iş birliği yaparak faturalarda RFID etiketlerinin yer almasını sağlayacak. Bu özellik aynı zamanda özelleştirilebilir olacak, bu nedenle eğer müşteriler yiyeceğin tümünü değil de sadece bir kısmını yerlerse, ne kadar kalori aldıklarına dair bilgiyi almaya devam edecekler. Bu özellik, genel yiyecek maddelerinin beslenme değerleri hakkında tahmini bilgiler veren akıllı saatin şu andaki sisteminden çok daha kapsamlı.

Uyku takibi

Beddit’in Gizlilik Politikası sayfasında bildirildiği kadarıyla Apple, Pazartesi günü uyku-takip sistemi platformu olan Beddit’i satın aldı. Bu alımın akıllı saatin ‘Sağlık’ uygulamasına uyku analizi, kalp atışı analizi ve solunum oranı analizi gibi kapsamlı özellikleri kazandıracağı düşünülüyor. Apple Watch kullananlar bu verilere Apple’ın ‘HealthKit (SağlıkSeti)’ uygulamasından erişim sağlayabilecekler.

Ekrana gömülü Touch ID

Nisan ayında Kore’de yayınlanan bir habere göre Apple’ın şu anda kullanılan OLED teknolojisinin yerini alacak olan ve MicroLED olarak adlandırılan yeni bir ekran teknolojisinin Apple Watch 3’lerde kullanacağı bekleniyor. Yeni ekran teknoloji sayesinde daha ince olacak ve bu nedenle firma dokunmatik infrared diotları ekrana entegre edebilecek. Tabii bu şekilde Apple’ın TouchID özelliğini yeni nesil akıllı saatine dahil etmesi de mümkün olacak. Touch ID özelliği, kişi listesi, GPS lokasyonu ve hatta Apple Pay erişimi gibi önemli bilgilerin bulunacağı cihaz için gerekli olan ekstra güvenlik katmanını sağlayacaktır.

LTE bağlanabilirliği

Analist Christopher Rolland’a göre Apple Watch 3’de dahili SIM girişi ve LTE bağlanabilirliği olabilir. Cihazda CAT-M1 chipseti kullanılması bekleniyor. Bu chipset kullanıcıların VoIP aramalar yapmalarına da imkan sağlayabilir.

Akıllı bant, kamera

Apple Watch 3’ün gelişmiş ekrana ek olarak akıllı bant ve dahili kamera gibi donanım tabanlı özelliklere de sahip olması bekleniyor. Cihazın kullanıcılara saat, tarih, havadurumu ve diğer bildirimleri gösterecek olan bir akıllı kumaş kordonu da olacak. Dahili kamera, yüz tanıma işlemlerinde kullanılabilecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...