Microsoft, ‘Project Scorpio’ oyun geliştirici kitinin özelliklerini açıkladı

Date:

Geliştirici kiti Scorpio’dan iki kat güçlü

Microsoft’un Project Scorpio’su konsol oyuncularına çok daha güçlü bir Xbox deneyimi sağlayacağının vaadini veriyor. Ama bu gücü oyunlar kullanmaz ise bu kadar gücün ne anlamı kalır? Lakin çok fazla endişe etmenize gerek yok. Zira Microsoft, Scorpio’nun geliştirici kitinin özelliklerini açıkladı.

Yapılan açıklamanın ardından çıkarılacak ilk anlam yeni sistemin kaliteli bir 4K performansını verebileceği yönünde. Öncelikle şunu söyleyelim geliştirici kiti standart Scorpio’dan çok daha güçlü. Kit, standart Scorpio’dan tam iki kat fazla RAM gücüne sahip (24GB). Bununla birlikte daha hızlı bir grafik işlemcisiyle birlikte 1TB’lık dahili SSD hafıza ünitesiyle birlikte geliyor. Alıştığımız geliştirici kitleri, genelde oyun geliştiricilerini yeni bir oyun tasarlarken tutumlu olmaya iterken Scorpio arkasındaki güç sayesinde geliştiricileri komplike ve işlem gücünden faydalanan oyunlar geliştirmeye itecek gibi duruyor.

Yeni kitin üzerinde bulunan OLED ekran kare başına düşen saniye (frame rate) gibi detayları anlık olarak gösterebiliyor. Bunun yanında özel bir transef kablosuna sahip konsol, 100GB boyutundaki bir oyunu bile birkaç dakika içerisinde kite aktarabiliyor. Testerlar bu sayede oyunun yeni versiyonlarını çok kısa sürede incelemekle kalmayıp aynı zamanda sadece cihazın üzerine bakarak ne gibi problemler yaşandığını da tespit edebilecek.

Her ne kadar Project Scorpio çok güçlü bir cihaz olsa da geliştiriciler aynı oyunları Xbox One platformu üzerine de çıkarmak zorunda. Bu da geliştiricileri bir anlamda sınırlayan bir durum. Şimdilik geriye Scorpio’ya çıkacak olan ilk oyunları görmek kalıyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...