Elektrikli retro Porsche 910, Tesla’yı gölgede bırakıyor

Date:

Yüksek hız limiti

Yıldırım gibi hızlı elektrikli araçları aklımıza getirdiğimizde akla gelen ilk isim doğal olarak Tesla olur. Herşeyden önce Tesla’nın öncü modeli ‘Model S P100D’ 2.4 saniye içerisinde 0-60 hıza ulaşabiliyor ve 10.72 saniyede çeyrek mili tamamlayabiliyor. Bununla birlikte Elon Musk ve firması umulmadık bir firmayla rekabet etmek zorunda kalabilir: Kriesel Electric.

Ev eşyalarına ait bir isim olmanın ötesinde Kreisel Electric’in yeni ve eski arabaları benzer iç donanımlarla donatma yönünde bir hevesi de var. Firmanın son projelerinden biri, klasik Porsche 910’a modern bir yaklaşım sergilenen muhteşem bir çalışma. Porsche 910’u daha önce hiç duymadıysanız bunun makul bir sebebi var; araç 1966 yılında yarış arabası olarak piyasaya sürülmüştü ve raf ömrü oldukça kısa sürmüştü.

Porsche 910 50 yıl gibi bir süreden sonra şimdi Tesla’nın Model S aracını utandırabilecek bir elektrikli araba olarak geri dönüyor. Porsche 910e olarak adlandırılan araç, Kreisel Electric’in son kreasyonu. Bütünüyle modern ve gelişmiş iç yapıya sahip araç, 910’un kabuğuna sahip. Porsche 910e 2.5 saniyede 0-60 MPH’de gidebiliyor ve azami 185MPH hıza erişebiliyor. Bu yönüyle 155 MPH’lik azami hıza sahip Tesla Model S’i kolaylıkla gölgede bırakıyor.

Kreisel 910’u hayata geçirme işleminin gelişimiyle ilgili olarak şöyle yazdı:

“Kreisel nefes kesici bir ivme ve maksimum hız sağlamak için 8.16 (1. Viteste) ve 4.67’lik  (ikinci viteste) vites geçiş oranıyla iki hızlı otomatik geçiş geliştirdi. Aynı zamanda yağlama ve soğutmayı sağlamak için kendiliğinden kilitlenen diferansiyel ve entegre elektrik yağ pompası da geliştirildi.”

Araba modernize bir soğutma sistemini barındırmakla birlikte aynı zamanda tek şarjda yaklaşık 217 mil seyahat olanağı sunan 53 kilowatt-saat kapasiteli lityum-iyon bataryası ile donatılmış. Kreisel ilginç bir şekilde batarya sistemi ve aktarma organı arasında uyum sağlamak için aracın dış bölümünü bir miktar modifiye etmek durumunda kaldığını da belirtiyor.

Aracın resmi adı ‘Kreisel Evex 910e’ olmakla birlikte satış fiyatı yaklaşık 1 milyon dolar civarında olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...