Microsoft Windows 10 S ile okul dersliklerine yeniden hakim olmaya çalışıyor

Date:

Kısıtlı yazılım kullanımı

Çocuğunuza alacağınız yeni bilgisayar Microsoft işletim sistemi üzerinde çalışıyor olabilir fakat bildiğiniz Windows olmayacak. Cihaz eğer Windows 10 S üzerinde çalışıyorsa Microsoft’un Salı günü New York’ta düzenlenen eğitim odaklı etkinliğinde bildirilen yeni yazılımı, daha yüksek güvenlik ve daha hızlı yükleme süreleri sunacak. Aynı zamanda daha hızlı açılacak olan cihazın batarya ömrü de daha iyi olacak ve zaman içerisinde aşınmaya uğramayacak.

Fakat bu geliştirmelerin bir bedeli de olacak: Sadece Microsoft’un uygulama mağazasından indirilecek olan uygulamalar kullanılabilecek. Kendi uygulamalarınızı cihaza kuramayacaksınız.

Windows’un yeni versiyonu, okul dersliklerini rakip firmalar olan Google ve Apple’dan geri alma girişimi olarak yorumlanıyor. Google’ın Chrome OS işletim sistemini çalıştıran Chromebook cihazı, özellikle web’de surf yapmaya yönelik olarak tasarlanmış. Bu sadelik, büyük çaplı PC’lerle uğraşmanın zorluğundan kurtulma ümidine kapılan okul yöneticilerini cezbetmişti.

Microsoft 10 S, gelecek okul döneminden önce bu yaz mevsiminde piyasaya çıkacak. Microsoft’un Windows ve Cihazlar Grubu başkanı olan Terry Myerson, yazılımın 189$ olacağını söyledi. Cihazların üretimini Acer, Asus, Samsung ve Toshiba gibi firmalar yapacaklar.

Yeni Windows 10 S yazılımı okul yöneticilerinin kullanımı için daha kolay olacak. Aynı zamanda Microsoft Office 365 productivity suite’te bulunan Microsoft Teams’in yazılımına eklenmekte olan yeni özellikleri de çalıştıracak.

Teams artık eğitim için tasarlanan özelliklere de sahip olacak. Bu özellikler arasında sınıf sohbet grupları, ödev gönderme fonksiyonu ve öğrenciler için alt sohbet grupları oluşturma gibi fonksiyonlar bulunuyor. Microsoft, Teams’in aynı zamanda öğretmenler için yönetim kontrollerine de sahip olacağını ekledi.

Eğitim amaçlı diğer özellikler öğretmenlere quiz yapma ve ödev bitiş tarihlerini ayarlama gibi imkanları sunduğu gibi aynı zamanda yöneticilerin otomatik olarak Teams sınıf grupları oluşturmalarını sağlayacak olan okul kaydı verilerini otomatik olarak aktarma imkanı da verecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...