Apple ve Tynker ilkokul öğrencilerine oynarken kod yazmayı öğretiyor

Date:

Kodlama oyunlarıyla ‘Apple Swift’ kullanımı

Kod yazma, teknoloji liderlerinin, devlet başkanlarının ve kod yazma organizasyonlarının da vurgu yaptıkları gibi çocuklarımız için matematik ve tarih dersleri kadar önem taşıyor. Modern toplumumuzun kullandığı şeyleri yapmayı öğrenmek, gelecek nesillerin kullanacağı şeyleri yapmaya hazır olmalarını sağlayacaktır. Çocuklar için kendi kendine öğrenim ve okul temelli kodlama dersleri üreten bir firma olan Tynker, Apple’ın ‘Herkes Kodlamayı Öğrenebilir’ programı ile iş birliği yaparak anaokulu seviyesinden 5. Sınıfa kadar olan tüm öğrenciler için iki yeni kurs verecek. iTynker iPad uygulaması üzerinde bulunan serbest müfredat da aynı zamanda öğretmenler için tasarlanan iBooks’larda bulunan iki yeni müfredat modülüne entegre edildi.

Apple’ın çocuklara kodlama becerilerini (ve tabii kendi dili ‘Swift’i) öğretmeye yönelik teşviği yeni değil. Geçmişte Tynker ile iş birliği yaparak perakende mağazalarında ‘kodlama kampları’ hazırlayan Aple, Swift Playgrounds uygulaması ile de oyunvari aktivitelerle kodlama becerileri sunmuştu. Yeni iş birliği eğitime dönük çabaları yeni içeriği eşliğinde küçük öğrencilerin Swift’te bulunan kavramları öğrenmelerini güçlendirecek bir adım olmakla birlikte, öğretmen rehberi de eğitmenlere sınıfta kullanabilecekleri offline pratik kodlama derslerini sunuyor. Müfredatta 115 seviye ‘kodlama puzzleları ve kendi kendine yap projeleri’ bulunuyor. Bu projeler 2. Sınıf öğrencilerin uzaya yerleştirilmiş puzzlerı çözmeleri için ‘Space Cadet’ aşaması ile başlıyor. 3-5. Sınıflar için tasarlanan ‘Dragon Spells’ öğrencilere ejderhaları eğitme ve hazineleri toplama göreviyle görevlendirerek, öğrenmelerini sağlıyor.

Tynker iPad uygulaması, App Store’dan ücretsiz olarak edinilebiliyor. Öğrenciler yapmış oldukları çalışmaları özel bir Tynker-led topluluğunda paylaşabiliyor, öğretmenler de her bir öğrencinin ilerleyişini takip edebiliyorlar. Aynı zamanda öğretmenler kendilerine ve öğrencilerine ait Tynker hesabını da ücretsiz olarak oluşturabiliyorlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...