Mini Cooper’ın yeni çıkardığı Hybrid araç tanıtıma sunuldu!

Date:

Mini Cooper’ın yeni çıkardığı Hybrid araç tanıtıma sunuldu!

LA Auto Show’da sergilendiğinden bu yana dikkatleri üzerine çeken alınabilir Mini Countryman ALL4 Hybrid gösteriyor ki diğer elektrikli araçlardan çok daha farklı bir prensibe sahip. Bu tabi ki de Mini Cooper’dan kalan genetik mirasla alakalı. Bir Mini Cooper’a sahip olmak her zaman sürüş keyfi yaşatmaktaydı, firma bu deneyimi size sağladığı elektrikli araçlarla da sağlamayı hedefliyor. Hem de doğaya zararlı fosil yakıları kullanmadan!

Eğer takipte olanlar varsa zaten teknik olarak bu aracın Mini Cooper’ın ilk çıkarttığı elektrikli araba olmadığını bilirler. Bu aracın özelliği herkesçe alınabilir bir bütçeyle çıkması. BMW 2009-2019 yılları arasında saf elektrikle çalışan Mini E modelini zaten tanıtmıştı. Fakat araç fiyatıyla bir prototipten ileriye gidemedi. Fiyatı her ne kadar çokta uçuk olmasa da aynı paraya Tesla araç alma şansının sunulması, sipariş vermeyi düşünenleri bu düşünceden uzaklaştırıyordu. Eğer siz de bu aracı almayı düşünüyorsanız – ve ülkenizde de satışa sunulursa – piyasa değeri 37.000 $ civarından satışa sunulacak. Henüz firmanın Türkiye için belirlediği bir politika yok. Dolayısıyla Türkiye’ye gelse bile fiyatın 37.000 $ olması muhtemel gözükmüyor.

Her ne kadar DC motor denilince akla güçsüz, zayıf ve performans karşıtı motorlar gelse de, bu imajın çoğunluğunun içinde 500 WATT gücünde motor bulunduran elektrikli bisikletlerden geldiğini düşünüyorum. Her ne kadar Tesla Cars bu imajı yıkmış olsa da ( tek şarj batarya ile 400 km yol 260 km/s hız ) biz yine de bu aracın özelliklerini verelim. Öncelikle Mini Cooper zaten küçük kasa bir araç. Zaten mevcut ağırlığı çok fazla olmamasına rağmen malzemelerinin çoğu karbon fiberden. Dolayısıyla katlayıp cebinize konulabilecek bir araç olmuş. İçindeki 3 silindir 221 beygir motor ile 100 km/s hıza 6.7 saniyede ulaşıyor. Benim düşüncemle şehir içinde zaten mükemmel avantaj sağlayacak araç, şehirlerarası yolda da bu performansını koruyabilir.

Her ne kadar bu araç Model S ya da BMW i8 kadar canavarımsı olmasa da alınabilir fiyat klasmanında bundan daha iyisi bulunmuyor. Bu araç özelliklede araçların kışın çalışmakta zorluk çıkartmasına bir çözüm olacağa benziyor. Normalde hepimizin bildiği gibi soğuk havada bataryalar içlerindeki kimyasal reaksiyonların yavaşlamasından dolayı % 30’a yakın bir batarya kaybı yaşarlar. Fakat şunu da unutmamak lazım ki batarya cihaza güç vermek için ısınmak zorunda. Dolayısıyla araç çalıştıktan sonra hiçbir sorun kalmayacak şekilde dizayn edilmiş.

Mini Countryman Hybrid test sürüşü verileri

Mini Cooper’ın yeni çıkardığı Hybrid araç tanıtıma sunuldu!

Araç sürüş modları ile kırsal kesimde yaşayan bir kişinin tam olarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Spor Mod’u ile asfalt yollarda son derece kaliteli bir performans alıyorsunuz. Performans Mod’u ise biraz daha güç gerektiren yollar için tasarlanmış. Henüz elektrik istasyonları yeteri kadar yaygınlaşmadığı için aracınızı dilediğiniz yerde şarj edemiyorsunuz. Dolayısıyla Enerji Tasarrufu Mod’u bu sorunuza çözüm olarak batarya kullanımınızı %40 seviyesinde artırıyor. Aracın içindeki konvansiyonel motor çoğu işi sizin için yapıyor. Aracı yeşil moda aldığınızda ise araç kuru bataryayı tekrardan şarj etmeye başlıyor. Normal araçtan 8 litre daha küçük kapasitedeki benzin deposu ile aracınızı jeneratör yardımı ile otomatik olarak şarj edebiliyorsunuz. Benzinle gidebileceğiniz yolu çok daha fazla ve maliyetsiz bir şekilde gitme şansına sahip oluyorsunuz kısaca.

Açıkçası, kafanızda bir şekil belirmiştir. Bu araç piyasayı kavuracak cinsten bir mühendisliğe sahip. Dizayn olaraksa tamamı deri koltukları sayesinde konforundan da bir şey kaybetmemiş. Ayrıca aracın bagaj kısmı elektrikli motorun daha az yer kaplamasından dolayı daha çok yer hacmine sahip. Artık çoğu navigasyon sisteminde olduğu gibi sizi eğlendirerek bilgilendiren bir navigasyon seslendirmesine sahip. Ayrıca aracın iç dizaynını Teknoloji paketiyle sadece 2.200 $ fark ödeyerek düzenleme şansına da sahipsiniz.

Ara yüz kısmı – özellikle navigasyon için –  Tesla’dan da alışık olduğumuz üzere tamamen dokunmatik ve yüksek işlemci gücüyle donatılmış. Fakat kullanım kolaylığı bir telefonun ki kadar rahat değil. Yeri gelip telefon kullandığınız da olmayacak değil. Firma şuan ki eksikliklerinin farkında ve ileride araç içi akıllı teknolojilere daha çok yer vereceklerini duyurdular. Fakat şu da bir gerçek ki ördeğimizin yanında gelen portakalın bayat olduğundan şikâyet eder hale geldik. Son derece başarılı bir dizayn olmuş yine de.

Her ne kadar araç mükemmelin ötesinde de olsa yine de araç hakkında önerilerde bulunmalıyız. Ki sektör ileriye gitsin. Aracın benzin deposunun normal olanlarla aynı kapasitede olmaması eksikliği hissedilir bir hal açıkçası. 80 km daha az yol gitmemize sebep oluyor. Umarım ülkemizde de makul fiyatlardan satışa sunulur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...