NASA’nın yayınladığı inanılmaz fotoğraflar

Date:

NASA, kızıl gezegenin görüntülerini ortaya çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’nın kırmızı gezegene bir uzay aracı indirmesinden sonra, başarısız denemelerin ve ayların ardından, 1971’e kadar Mars’a başarılı bir şekilde bir uzay aracı sağlamadı. 24 Kasım 1971’de yörüngede dolaşan “Mariner 9” adı verilen Nasa uzay aracı, gerçekte, Dünya’dan başka bir gezegenin yörüngesinde ilk NASA uzay aracıydı. NASA’ya göre; kendisinden önce gelen Mariner misyonları başarısız olmuş ya da sadece diğer gezegenlerin uçuşlarını tamamlamıştı.

Mars gezegeninin Phobos ve Deimos adlarında iki uydusu vardır. İkisi de 1877 yılında ABD’li astronom Asaph Hall tarafından yürütülen uzun bir çalışmanın sonunda keşfedilmiştir. Mariner 9, Phobos ve Deimos uydularında ve gezegendeki nehir benzeri özelliklere sahip fotoğrafları dünyaya gönderdi. Uzay aracı, Ekim 1972’de, yakıtı bittiği için faaliyeti durduruldu. Ama, gezegenlerin fotoğraflarını elde edebilmek için, Mars’ın etrafında dolaştı. Mariner 9 tarafından Dünya’ya gönderilen bu görüntü, şu anda erişebildiğimiz sofistike fotoğraflar ile karşılaştırıldığında daha sade ve basittir.

NASA, kızıl gezegenin görüntülerini ortaya çıkardı

Yıllar geçtikçe, Mars’a gönderilen uzay araçları daha da gelişmiştir ve NASA, gezegene ulaşmada daha başarılı bir hale gelmiştir. Uzay araçları, daha hızlı, ve daha güvenilir olmuştur.Ve, her zamankinden daha fazla veri sunabilecek yeni teknolojilere sahip olmuştur. NASA, kırmızı gezegene ilk inişini Viking 1 ve onu takiben Viking 2 ile yapmıştır. Her ikisi de 1976 yılında kızıl gezegene ulaşmışlardır. Viking 1; gezegeni, 1982 yılına kadar inceledi. Viking 2 ise, 1980 yılına kadar kızıl gezegeni inceledi. Bu uzay araçları, kızıl gezegenin yüzeyinin görüntülerini alıyor ve hatta gezegenin yüzeyinin örneklerini analiz ediyordu.

NASA, kızıl gezegenin görüntülerini ortaya çıkardı

2001 yılında, Mars Odyssey, gezegen üzerindeki gelecek misyonları için, bir geçiş noktası olarak hizmet etmek üzere, Mars çevresinde yörüngede dolaştı. Gezginciler, gezegenleri gezmek ve bilgi yollamak için Mars’a gönderildi. “ The Spirit gezgini” ve “Opportunity gezgini” 2004’te indi. Ve, güçlerini kaybetmeden önce, altı yıl boyunca Dünya ile iletişim kurdu.

NASA, kızıl gezegenin görüntülerini ortaya çıkardıNASA, kızıl gezegenin görüntülerini ortaya çıkardı

Gezegenin yüzeyi, tıpkı dünyadaki kayalık çölleri andırıyor. Phoenix Lander, 2008’deki Mars seyahati sırasında ‘kendi portesi’ni çekti. Selfie çekme becerileri fena değildi. Yüksek çözünürlüklü kameralar, gezegenin çarpıcı görüntülerini gönderiyor.İnsanlar, Mars’a geldikleri zaman, yine de Güneş’i izleyebilecekler ama tabiki de burada Dünya’dan farklı olacaklar. Elon Musk ve NASA, insanları Mars’a götürebilmek için çok çalışıyorlar.

NASA, kızıl gezegenin görüntülerini ortaya çıkardı

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...