Avrupalı bakanlar zehirli video içerikleri hakkında endişeliler

Date:

AB, Facebook ve YouTube’u nefret suçlarına karşı aktif rol alması hususunda zorlama getiren planları onayladı.

Avrupa Birliği, Avrupa’nın ilk zorunlu sosyal medya kısıtlamalarını uygulamak için verilen yasa teklifini onayladı. Avrupa Birliği Nefret söylemi ile daha etkin bir mücadele adına, insanları kin ve nefrete sevk edeci, terörizmi destekleyici nitelikteki videoların erişiminin engellenmesine olanak tanıyan bir yasa teklifini sunmaktadır. Bu yasa teklifi ilk olarak dün onaylandı, ancak yeni düzenlemelerin resmi bir mevzuat haline gelmeden önce Avrupa Parlamentosu’ndan geçmesi gerekiyor.

Yasalar geçerse, bu, sosyal medyaya aktif olarak müdahale eden ilk Avrupa yasası olarak kayda geçecek. İlginç olansa bu düzenlemelerin yalnızca kayıtlı videolar için geçerli olması, canlı yayın içeriklerini kapsamamasıdır. Nefret söylemindeki artış ve AB’nin önceki açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda birliğin bu konudaki duruşu çok da şaşırtıcı değil. Yine de, internetin sağladığı özerklikten zevk alanlar için, bu tasarı bazıları tarafından insanların ifade özgürlüğüne tecavüz olarak görülebilir.

AB, Facebook ve YouTube'u nefret suçlarına karşı aktif rol alması hususunda zorlama getiren planları onayladı.

İlginç bir şekilde, AB vatandaşlarını korumak adına yapılan kanun teklifinin içerdiği maddelerde, Avrupa video aktarım hizmetleri temsilciliğini ilgilendiren unsurların olmasıdır yeni yasalarla, Netflix ve Amazon Prime Video gibi akışlı platformların içerik kotasına girmesini ve video kataloğunun yüzde 30’unun Avrupa filmleri ve TV şovlarından oluşmasını sağlamayı talep ediyor.Daha da ilginç olanı ise video akışı şirketlerinin, faaliyet gösterdikleri AB ülkelerindeki şovların ve filmlerin üretimine fon sağlamak için yardım etmesi gerekliliği olacaktır. Cannes film festivalinde Netflix ile yapılan tartışmalar göz önüne alındığında alındığında, Fransa’nın bu yasayı kabul etmesine çok hevesli olacağından eminiz.

Bununla birlikte sosyal medya düzenlemeleri söz konusu olduğunda, büyük isimlerden birçoğu zaten platformlarını temizleme sözü vermişlerdi. Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft, 24 saat içinde nefret söylemi içerebilir şeklinde işaretlenen içeriği incelemeye ve kaldırma uygulamalarını yapmak konusunda zaten mutabıktılar fakat, AB ve İngiltere tüm şirketlerin aynı başarıyı göstermediğini düşünmekte.

Almanya nefret söylemi içeren içerikleri kaldırmayan şirketlere yüklü miktarlarda para cezası uygulamasıyla beraber Avrupa Birliğinin ilgili mevzuatı geçirmesi muhtemel görünüyor. Müzakerenin kesin tarihi belirlenmekle birlikte, Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada konunun “önümüzdeki haftalarda” gündeme getirileceği belirtildi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...