Netflix mobil uyumlu görüntü üzerinde çalışıyor

Date:

Küçük ekranlar için uyarlama

Netflix ürün yöneticisi Neil Hunt bugün San Francisco’da gazetecilerle yaptığı bir toplantıda, firmanın, orijinal film ve TV showlarının mobil cihazlara yönelik yapımlarının canlı yayınlarını sağlama konusu üzerinde çalıştığını, zira mobil izleyici kitlesinin artışta olduğunu söyledi.

Hunt “Ana kopya ile birlikte mobil cihazlar için uyarlanmış farklı bir yapım da alınabilir, bu imkansız değil.” dedi. Netflix şu anda farklı platformlar için özel yapımlar sunmuyor, fakat Hunt “önümüzdeki birkaç yıl boyunca farklı paltformlar için özel yapım konusunu inceleyeceğiz” dedi.

[irp posts=”10905″ name=”Netflix ‘MST3k’in 20 klasik bölümünü yayınlayacak”]

Buradaki temel düşünce, filmin içeriğinin  mobil telefonda daha kolay ya da daha sürükleyici görüntülenebilecek bir versiyonunu yapmak.  Zira bazı çekimler zor görülebiliyor ya da oldukça küçük ekranlı telefonlarda görüntü parçalanabiliyor.

1999 yılından beri Netflix’te çalışan ve firmanın üst yöneticilerinden biri olan Hunt bu açıklamaları Dolby Laboratuvarlarında ve Netflix’in kendi merkezinde gerçekleştirilecek iki günlük bir etkinliğin bir parçası olarak yaptı. Her iki firma da Demir Yumruk’un lansmanı için çalışmalarına hız vermiş durumdalar. Sohbetin büyük bölümü HDR’da doğal olarak çekilen seriler üzerinde yoğunlaştı. Bu metod önünüzdeki TV ya da sinema ekranında daha dinamik renk kombinasyonu sunuyor.  Fakat Hunt, Dolby’nin sorumluları ile birlikte HDR’ın sadece büyük ekranlı seyir için olmadığına vurgu yaptı.

Netflix yaklaşık bir yıldır dünya çapında kullanılıyor (Çin gibi birkaç ülke hariç) ve bu zamandan beri mobil kullanımda da oldukça artış yaşandı. Amerika ve Kanada gibi pazarlarda Netflix’in izlenmesi hala TV’lerde oluyor, fakat bazı Asya ülkelerinde, özellikle de Hindistan’da mobil ekranlar temel olarak kullanılan cihazlar durumundalar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...