OnePlus 5 DxO işbirliği dünyanın en iyi kamerasını doğurabilir

Date:

DxOMark

Instagram’ın bir çok ülkenin nüfusundan daha fazla kullanıcısının olduğu bir dünyada telefon kamerasının satış noktası olma özelliği kazanması gayet doğal. İşte bu devasa takipçi kitlesinin bir bölümünden faydalanmak isteyen telefon üreticisi OnePlus fotoğraçılık uzmanı olan DxO ’yu bünyesine kattı. Saygın kamera değerlendirme sistemi DxOMark’ın yapımcısı olarak bilinen firma bundan sonra telefon üreticisinin gelecek OnePlus 5 modeli için dünya lideri olacak bir kamera üretmesine yardımcı olacak.

Hatırlayacağınız üzere bu, DxO’nun uzmanlığını akıllı telefonlara taşımak için yaptığı ilk girişim değil. Resimlere işlem sonrası geliştirimler sağlayan ve telefona takılabilen bir çevri birim olan DxO One’ı 2015 yılında piyasaya sürmüştü. DxOMark oylama sistemine göre HTC U11, 90 puanlık bir DxO rekoru kaydetmişti. Ki bir çokları da bu orana dayanarak dünyanın en iyi telefon kamerası olduğunu iddia etmişlerdi. Google Pixel, Samsung Galaxy S8 ya da HTC U11’e karşı OnePlus da kendi işini DxO’ya havale etmiş durumda.

Tabii OnePlus bu ortaklıktan çok şey kazanmayı bekliyor. OnePlus’ın sosyal medya müdürü Diego Heinz “DxO ile birlikte çalışarak OnePlus 5’ın piyasadaki en net resimleri çekebileceğini düşünüyoruz” dedi. Her ne kadar DxO’nun puanlamaları oldukça yüksek oranda olsa da, kamera dünyasında herkes DxOMark’ı ‘ana kaynak’ olarak görmüyor.

Giriş seviyesindeki bu bilgi haricinde OnePlus 5 hakkında bilinen pek bir şey yok. Şimdiye değin telefonun özellikleri, hatta tasarımı hakkında bile herhangi bir şey yayınlanmadı fakat, piyasaya çıkış tarihi hızla yaklaştıkça kamerayı uygulamada görmemiz fazla zaman almayacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...