Piercing taktırmadan önce bir kez daha düşünün

Date:

Piercing taktırırken nelere dikkat edilmeli?

Piercing 1975 yılında Los Angeles’ta bir stüdyoda bulunmuştur. Günümüzde bildiğimiz asıl Piercing ise, 1980’li yıllarda California’da “modern yabaniler” harekatı ile başlamıştır. Bu harekatda bilinçli ilkel kültürlerden gelenekler alınmıştır. Bu geleneklerin bazıları body modification yani vücudu şekillendirmek, dövme yapmak, piercing, yara izleri bırakmak, kızgın demirlerle dağlamak gibi şeyleri içeriyordu. 90’lı yılların başlarında bu izler sadece Sado-Maso kültüründe kalmıştı ancak, bir süre sonra bunu daha medeni bir şekilde gençler sahiplendi. Peki, piercing taktırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Piercing taktırırken nelere dikkat edilmeli?

Piercing için çeşitli delme araçları vardır. Bu aletlerin dezenfekte edilmesi çok önemlidir. Dezenfekte edilmemiş aletler iltihaplanmalara ve diğer tehlikelere davetiye çıkarır. Piercing takılmadan önce, alkol ve uyuşturucu maddeler alınmaması gerekir. Çünkü, bu maddeler kan dolaşımını etkiler. Piercing yapımı için 750’lik altın, platin, niyob, polytetrafluorethylen’ta da tıbbi çelik gibi maddeler kullanılır. Aksi halde alerji yapabilir. Bütün bu noktalara dikkat edilmelidir. Yaptırmadan önce bir kez daha düşünülmeli ve de yaptıracak temiz, güvenilir bir yer bulunmalıdır. Peki, piercing’in olası tehlikeleri nelerdir?

Piercing taktırırken nelere dikkat edilmeli?

Piercing takma işlemini, uzman olmayan kişiler yapmamalıdır. Yapıldığı takdirde büyük riskler oluşturur. Örneğin; kulak kıkırdağı iltihaplanır, kaş-kulak gibi bölgelerdeki sinirler bölünebilir, vücudun çeşitli yerlerinde değişiklikler oluşabilir. Ağıza takılan piercingler ise, uzun vadede sorunlar oluşturabilir. Dil piercing’i, belli surat ifadelerinde damağa, diş etine ve bunun altında bulunan Alveolar-kemiğine bastırılır. Bu kemik basınç oluştukça yıpranıp azaldığı için, bunun sonunda dişler dökülmeye başlar. O yüzden, bütün bunları okuduktan sonra, piercing taktırmayı düşünüyorsanız, bir daha ve bir daha düşünün derim.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...