PolaryTE ile üçüncü derece yanıklar tamamen tedavi edildi

Date:

Ciddi yanıklardan sonra cildi tamamen yenileyebilen oluşum geliştirildi

PolarityTE ile domuz cildi ve kıl foliküllerinde üçüncü derece yanıklar tamamen yenilend,. Rekonstrüktif cerrahi teknikleri son on yılda büyük ölçüde gelişti. Ancak oldukça zor olan bir amaçları var: Yanan insan cildinin orjinali gibi yeniden geliştirilmesi, üretilmesi. Ciddi yanıklardan sonra cildi tamamen yenileyebilen oluşum geliştirildi. Şimdi bilim insanları bu amaçlarına bir adım daha yakınlar:Rekonstrüktif cerrah
Dün, Salt Lake City merkezli biyoteknoloji şirketi Polarity TE, Inc., domuzlarda “üçüncü derece tam kalınlıkta yanık yaralarında, cilt ve kıl folikülleri rejenere ettiğini” bildirdi. Yani domuzun yanık derisini tamamen yeniden oluşturmayı başardılar. Bu çalışmanın oldukça önemli olmasının sebebi yanığın üçüncü derece olmasından kaynaklanıyor.Genetik Hastalıkların Sonu mu Geliyor?

Bildiğimiz kadarıyla bu gerçekleşen, bir 3. derece yanığın ilk defa tamamen iyileşerek cildi yenileyebilmesi durumu. İyileşmeyen ve hayat boyu iz bırakan bu yanıkların çözümü bulunmuş durumda en azından domuzlarda başarılı oldu. Tıpta bir devrim niteliğinde olan bu çalışma PolarityTE’ye göre SkinTE tekniği ile hasar görmemiş cildin biyopsisi ile birleşiyor. Yani hasarlı kısım, sağlıklı kısmın özelliklerini taklit ediyor. Sonucunda ise tüm herşeyiyle işe yarıyor. Bütün yarayı ve deri içindeki kıl folliküllerini, cildin tüm tabakalarını yara izi de dahil olmak üzere kaplar. Ancak sağlıklı cildin yaraya nasıl yeniden deri uzantısı oluşturduğu şu an tam olarak anlaşılmış durumda değil.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...